Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εισέρχεται με ποσοστό 20% η Bulgartransgaz στη Gastrade

0Bulgartransgaz

H Βουλγαρία θα εξαγοράσει το 20% της πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, σε μια κίνηση διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας πέραν της Ρωσίας. Ειδικότερα η κρατικά ελεγχόμενη επιχείρηση Bulgartransgaz θα αγοράσει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Gastrade, θυγατρικής του ομίλου Κοπελούζου, που αναπτύσσει το έργο της πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με το Reuters. Η κίνηση της Βουλγαρίας εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας LNG πέραν της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία η Βουλγαρική κυβέρνηση δήλωσε ότι η Bulgartransgaz θα λάβει μέρος στο δεσμευτικό market test για τον πλωτό σταθμό και θα δεσμεύσει ετήσια ποσότητα 300 έως 500 εκατ. κυβικών μέτρων αερίου για τρία έως πέντε χρόνια.
Ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου, ο οποίος θα έχει ετήσια δυναμικότητα περίπου 6,1 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, θα έχει ως στόχο την προμήθεια φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Interconnector Greece-Bulgaria (IGB).
Προς το παρόν, η Βουλγαρία ικανοποιεί τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο (περίπου 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως), κυρίως με παραδόσεις από τη ρωσική εταιρεία Gazprom. Ωστόσο, πέρυσι, για πρώτη φορά εισήγαγε περίπου 400.000 εκατομμύρια εκατοστά φυσικού αερίου από την Ελλάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter