Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πετάει» το βαρέλι στην προοπτική εμπάργκο στα Ρωσικά πετρέλαια

petrelaio 00

Δεν αποκλείεται η επιβολή εμπάργκο στα Ρωσικά πετρέλαια από την ΕΕ.

Το θέμα, στο οποίο αναφέρθηκαν ειδησεογραφικά πρακτορεία, θα συζητηθεί σύμφωνα με πληροφορίες στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε., με ορισμένα κράτη - μέλη να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση ενώ άλλα να τονίζουν τις επιπτώσεις μιας τέτοιας επιλογής καθώς υπάρχει μεγάλη εξάρτηση πολλών διυλιστηρίων από τα ρωσικά πετρέλαια. Η είδηση για το ενδεχόμενο επιβολή εμπάργκο οδήγησε σήμερα σε νέα άνοδο τις τιμές του πετρελαίου, με το μπρεντ να πλησιάζει τα 112 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό να υπερβαίνει τα 108 δολάρια.

Η Ρωσική αντίδραση

Η ενεργειακή ισορροπία στην Ευρώπη θα πληγεί σοβαρά σε περίπτωση υιοθέτησης μέτρων εμπάργκο κατά του ρωσικού πετρελαίου, κάτι που δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό για τις ΗΠΑ, τόνισε σήμερα το Κρεμλίνο, διά στόματος Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ορισμένες κυβερνήσεις χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ασκούν πιέσεις για υιοθέτηση πλήρους απαγόρευσης εισαγωγής ρωσικού αργού, σε μια προσπάθεια άσκησης περαιτέρω πίεσης στη Ρωσία για να σταματήσει την πολεμική εισβολή της στην Ουκρανία.
Ο Ντ. Πεσκόφ σημείωσε εξάλλου, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ότι ένα πετρελαϊκό εμπάργκο είναι μια "πολύ περίπλοκη υπόθεση".
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, σημείωσε ότι το ζήτημα των κυρώσεων στον ενεργειακό κλάδο της Ρωσίας θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των 27.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter