Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ισχύ η παγκόσμια συμφωνία για μείωση παραγωγής πετρελαίου- Ανοδικά οι τιμές

petrelaio 00

Με άνοδο ξεκίνησαν τον μήνα Μάιο οι τιμές του πετρελαίου, καθώς σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η παγκόσμια συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Μετά τον Απρίλιο, που θα μείνει στην Ιστορία για τις αρνητικές τιμές του αμερικανικού αργού, οι επενδυτές μοιάζουν πιο αισιόδοξοι για τις πιθανότητες να υπάρξει επανεκκίνηση των οικονομιών, παρόλο που η ζήτηση προς το παρόν δεν ανταποκρίνεται στην προσφορά.
Στην αρχή της διαπραγμάτευσης στην Ασία, η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Ιουνίου, αυξήθηκε κατά σχεδόν 5%, στα 19,75 δολάρια, καταγράφοντας συνολικά άνοδο περίπου 25% τις δύο τελευταίες ημέρες.
Το Brent Βόρειας Θάλασσας παράδοσης Ιουλίου, σημείωσε άνοδο 2,4% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του, ενώ το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το Μπρεντ παράδοσης τον Ιούνιο έκλεισε χωρίς τις πωλήσεις «πανικού» που κατέγραφε το αντίστοιχο future για το αμερικανικό αργό πριν από δύο εβδομάδες.
Σήμερα τίθεται σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλων παραγωγών για μείωση της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής κατά 10 εκατ. βαρέλια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter