Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ακραίοι περιορισμοί επιβατών σε Καταδυτικά Σκάφη

katadiseis

Την απογοήτευση των επαγγελματιών των Παρόχων Καταδυτικών Υπηρεσιών εξέφρασε με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας. Ο Σύνδεσμος διαμαρτύρεται , για το ακραίο όπως το χαρακτηρίζει μέτρο να περιορισθούν σε μόλις τέσσερις οι επιβάτες στα καταδυτικά σκάφη με την επαναλειτουργία των Καταδυτικών Κέντρων.


Μετά από 9 μήνες οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί οι καταδυτικές επιχειρήσεις, λόγω των συνεχών lockdowns παραμένοντας κλειστές, το εικονικό άνοιγμα της αγοράς έρχεται για να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις του κλάδου και να τις οδηγήσει σε αφανισμό.
Ο περιορισμός των 3 επιβαινόντων στα καταδυτικά σκάφη έως και έξι μέτρα και 4 σε μεγαλύτερα, που ανακοινώθηκε με Εγκύκλιο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι αδικαιολόγητος, καθώς σε άλλα επαγγελματικά σκάφη, για την «ασφάλεια» των επιβαινόντων επιτρέπεται το 80%συνολικής πληρότητας τους (π.χ. σε σκάφος 12 μέτρων με άδεια 49 επιβαινόντων επιτρέπονται, με τους ισχύοντες «περιορισμούς, 39 επιβάτες!!!).
Ωστόσο, αν και η άδεια των επαγγελματικών καταδυτικών σκαφών έως και 10 μέτρων, επιτρέπει μόνο 12 άτομα, αριθμός που καλύπτει τις απαιτήσεις τήρησης αποστάσεων 1,5 μέτρου λόγω του μεγέθους των σκαφών, χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επέβαλε τον περιορισμό των 3 ή 4επιβαινόντων (μαζί με το πλήρωμα φυσικά)!
Τα Καταδυτικά Κέντρα δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους τουρίστες λόγω των αδικαιολόγητων και ακραίων περιορισμών που τους έχουν επιβληθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter