Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πλακιωτάκης: Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και είναι αποφασισμένη να τα προστατεύσει

0ΠλακΡιαλ

Το Λιμενικό Σώμα είναι έτοιμο να υπερασπίσει τα σύνορα της πατρίδας μας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα στελέχη μας επιχειρούν με αποφασιστικότητα, με τόλμη. Υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός με την ενίσχυση των δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος με επιχειρησιακά μέσα αλλά και προσωπικό και βέβαια την καθημερινή προσπάθεια των στελεχών μας, έχουν μειωθεί εντυπωσιακά οι μεταναστευτικές ροές τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2020 σε σχέση με το 2019 είχαμε μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 85% ενώ μέχρι σήμερα, το 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, κατά 81%. Τα νούμερα σε απόλυτους αριθμούς είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά. Για παράδειγμα το 2019 οι παράνομες αφίξεις ήταν 65.000 το 2020 9.900 και μέχρι χθες ήταν 1.700 για το 2021.
- Είναι πολύ σημαντικό ότι στις πυρκαγιές που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε προστατεύσαμε την ανθρώπινη ζωή και σε πολύ μεγάλο βαθμό και της περιουσίες των πολιτών. Το σύστημα εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά, το Λιμενικό Σώμα συνέβαλε ενεργά σε συνεργασία και με την Πολιτική Προστασία απεγκλωβίζοντας περίπου 3.000 συμπατριώτες μας, αλλά και δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα ασφάλειας στους πολίτες. Μην ξεχνάμε και τη συνδρομή των ιδιωτών με αρκετά ιδιωτικά σκάφη.
- Η κίνηση στα λιμάνια είναι αρκετά αυξημένη. Σε σχέση με το 2019 από 1η Ιουνίου μέχρι 15 Αυγούστου το 2021, διακινήθηκαν από τα τρία μεγάλα λιμάνια, τον Πειραιά τη Ραφήνα και το Λαύριο 2,7 εκατομμύρια επιβάτες. Είναι μειωμένη περίπου 23% σε σχέση με το 2019 που ήταν μία χρονιά ρεκόρ επομένως η ακτοπλοϊκή κίνηση και μέχρι σήμερα που μιλάμε εξελίσσεται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίσαμε.
- Αυτό που μας ενδιαφέρει πολύ είναι η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών ελέγχων για τον κορονοϊό, από το Λιμενικό Σώμα. Δεν υπάρχει καμία χαλάρωση στην διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικό από την στιγμή που ουσιαστικά το λιμενικό σώμα ανέλαβε τους ελέγχους, δεν επιτρέψαμε την επιβίβαση σε πάνω από 22.000 επιβάτες δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι σε κάθε λιμάνι και κάθε ώρα γίνονται όλα τέλεια όμως η συνολική εικόνα είναι μία εικόνα συστηματικών ελέγχων και αποδείξεως του γεγονότος ότι δεν επιτρέψαμε 22.000 άτομα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter