Δευ05132024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στουρνάρας: Σε 10 ημέρες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα των επιχειρήσεων

stournaras 55

Την αισιοδοξία, αλλά και τη διαβεβαιώσή του ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά μετά την επιβολή των capital controls στις τράπεζες, εξέφρασε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Έπειτα από συνάντηση που είχε θεσμικούς παράγοντες της αγοράς, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως τα προβλήματα θα λυθούν τις επόμενες 10 ημέρες, ενώ έκανε λόγο για τη χάραξη ενός «οδικού χάρτη» για πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά ικανοποιητικά, εξηγώντας πως πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στον αριθμό των μηνιαίων εισαγωγών που πραγματοποιούσε η Ελλάδα στην προ κρίσης περίοδο. Παραδέχθηκε, πάντως, πως έχουμε να κάνουμε με μια «πρωτόγνωρη κατάσταση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είπε ότι «προσπαθούμε να φτάσουμε στο σημείο να είναι πλήρης η ομαλοποίηση των εισαγωγών για να εκτρέψουμε όλες τις παρενέργειες απο την επιβολή των capital controls».

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωσταντίνος Μίχαλος τόνισε ότι από το κλείσιμο των τραπεζών το κόστος για την αγορά υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη η άνοδος του ύψους του ορίου των εγκρίσεων από τις τράπεζες από τις 50.000 στις 100.000 ευρώ εξυπηρετεί πλέον το 70% των επιχειρήσεων προσθέτοντας ότι «τα αποτελέσματα θα τα δούμε την επόμενη εβδομάδα».

Ο ΓΓ του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος συμπλήρωσε ότι ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους παράγοντες της αγοράς ότι δεν υπάρχει θέμα bail in.

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter