Πεμ12052024

Last updateΤετ, 04 Δεκ 2024 10pm

Πειραιάς: Πρωτοβουλία ΕΒΕΠ για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Κίνα

cosco-olp-provlita

Να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά ως εξαγωγική πύλη προς την Κίνα ελληνικών προϊόντων επιχειρεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ).

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε, χθες, στην Επιχειρηματική Λέσχη του Ε.Β.Ε.Π., συνάντηση εργασίας του Προέδρου, κου Βασίλη Κορκίδη και των μελών της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τσίνγκ Κιι Γκόνταουν- Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Παγκόσμιου Εμπορίου, Επίτιμο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Σεν-Ζεν και Καθηγητή, κ. Γκούο Ταιτσέγκ και την αντιπροσωπεία της, καθώς και με τον Κινέζο Ελληνιστή, κ. Λι Τσενγκουί. Η κινεζική αντιπροσωπεία συμφώνησε να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας, με το Ε.Β.Ε.Π., ώστε να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην εδραίωση της εξαγωγής ανταγωνιστικών ελληνικών προϊόντων από τo μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας στην Κίνα.
Η εταιρεία Τσίνγκ Κιι Γκόνταουν και το κράτος της Κίνας έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη επιχειρηματική πλατφόρμα-πάρκο για την οργάνωση και καλύτερη λειτουργία των εμπορικών σχέσεων της Κίνας με την παγκόσμια αγορά, το "World Business Valley" και η Ελλάδα έχει την τιμή, μέσω της ελληνικής εταιρείας "Kaperoni Business Financial Group", να συνυπογράψει την πρώτη ιδιωτική συμφωνία παγκοσμίως, εξασφαλίζοντας, αδαπάνως και για τα δυο πρώτα χρόνια, τη χρήση μεγάλης έκτασης του πάρκου από τους Έλληνες εξαγωγείς. Σημειώνεται ότι, το επιχειρηματικό πάρκο καλύπτει μια περιοχή 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Γιαν Τσαο, διαθέτει Κέντρα Εμπορικών Συναλλαγών των εταιρειών, αποθηκευτικούς χώρους για τα προϊόντα του παγκόσμιου εμπορίου, Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου και Logistics, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης του εμπορίου.
Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης αναφερόμενος στους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας σημείωσε ότι «το Ε.Β.Ε.Π. εργάζεται εντατικά για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που δημιουργείται στο λιμάνι του Πειραιά, έπειτα και από την επιτυχημένη συνεργασία με COSCO, ΖΤΕ, HUAWEI, καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, σε Κέντρο Logistics, αλλά και παγκόσμιο κόμβο θαλάσσιων μεταφορών και διαμετακομιστικού εμπορίου. Τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούν στο μέλλον να έχουν ένα ράφι και οι Έλληνες επιχειρηματίες μια βιτρίνα στην Κίνα».
Αντίστοιχα ο Επίτιμος Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Σεν-Ζεν σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η ανάπτυξη της αγοράς της Κίνας δεν μπορεί να επιτευχθεί από μόνη της, χωρίς τα ευρωπαϊκά προϊόντα και ιδιαίτερα τα ελληνικά».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς, η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας «Καπερώνη», κα Ν. Καπερώνη, η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, κα. Σ. Οικονομάκου. ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, κ. Δ. Μαθιός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Ν. Μανεσιώτης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων, κ. Ν. Μαυρίκος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter