Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Eξώδικο του Δήμου Χαϊδαρίου κατά της πώλησης της Προβλήτας 4

nafpigeia skaramaga 09

Την αντίθεσή του στην πώληση από την ΕΤΑΔ έκτασης στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Προβλήτα 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά εξέφρασε σε ψήφισμα διαμαρτυρίας του ο Δήμος Χαϊδαρίου γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη αποστείλει προς την ΕΤΑΔ και εξώδικο στο οποίο τεκμηριώνονται τα νομικά επιχειρήματά του.
Ο Δήμος έχει επίσης αποστείλει εξώδικα και προς τον Ειδικό Διαχειριστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τόσο κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό που είχε αποβεί άκαρπος όσο και κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαγωνισμού. Στα εν λόγω εξώδικα προς τον Ειδικό Διαχειριστή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνεται ότι στο προς πώληση ακίνητο των ΕΝΑΕ ανήκουν και ΚΑΕΚ που, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, ανήκουν στον δήμο Χαϊδαρίου. Παρόλα αυτά, καμιά εξήγηση -ούτε καν προφορική- δεν δόθηκε, σύμφωνα με τον δήμο Χαϊδαρίου, από τον Ειδικό Διαχειριστή των ΕΝΑΕ και η νέα προκήρυξη περιλαμβάνει ξανά τα ΚΑΕΚ του δήμου Χαϊδαρίου.
Για την Προβλήτα 4, στο ψήφισμα τονίζεται πως η πώλησή της από την ΕΤΑΔ δεν είναι νόμιμη. «Αυτό συμβαίνει επειδή η Προβλήτα 4 αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν» αναφέρεται ενώ επίσης στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η Προβλήτα 4 δεν είναι κατά κανένα τρόπο απαραίτητη για την λειτουργία των Ναυπηγείων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter