Παρ11062026

Last updateΠαρ, 06 Νοε 2026 1pm

Ζητήματα αποκατάστασης σε τμήματα αιγιαλού συζήτησαν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδος του Λ.Σ. με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης

0γιαλος

Ζητήματα που αφορούν στην εκτέλεση έργων αποκατάστασης από έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος του Λιμενικού Σώματος Γεώργιου Περδικούρη, με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, παρουσία εκπροσώπου του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.
Όπως επισήμανε η κ. Πατουλίδου, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη τροποποίηση του νόμου 2971 του 2001 περί αιγιαλού και παραλίας που επιτρέπει πλέον, όταν κηρυχθεί μια περιοχή σε κατάσταση σε έκτακτης ανάγκης να γίνονται επείγοντα έργα αποκατάστασης με προϋπόθεση την ενημέρωση της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.
Σημειώνεται ότι σε έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί στην Επανομή και τη Μηχανιώνα, η Κτηματική βεβαίωσε πως σε κάποια μικρά σημεία εκτελέστηκαν εργασίες εντός αιγιαλού και παραλίας και το Λιμενικό με βάση τη σχετική νομοθεσία όρισε κάποια πρόστιμα. Σύμφωνα με την κ. Πατουλίδου, αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και σε περιοχή του Δήμου Βόλβης. "Πρέπει να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους δυσκολίες καθώς η Περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να σώζουν ζωές και περιουσίες" επισήμανε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter


Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65537 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 48

Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65553 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 52