Μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής - Πανεπιστημίου Πειραιά για «αξιοπρεπείς» θέσεις εργασίας
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 13:38
Μνημόνιο Συνεργασίας για την οικοδόμηση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που θα δημιουργεί αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, συνυπέγραψαν η σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής 'Αγγελος Κότιος.
« Αυτή είναι η απάντηση της Περιφέρειας στο αίτημα για ένα νέο επιχειρείν, που θα έχει τις στέρεες βάσεις της γνώσης και της καινοτομίας», τόνισε η περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας: Δηλαδή των δύο ‘κλειδιών' που ξεκλειδώνουν το σήμερα και το αύριο των νέων μας. Σε αυτή την κατεύθυνση ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με το επιστημονικό δυναμικό, με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το Μνημόνιο αυτό είναι το πρώτο βήμα για μια στέρεα και μακροχρόνια συνεργασία προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Δημιουργείται Γραφείο Διασύνδεσης Περιφέρειας και Παν/μιου.
Με στόχο την άμεση ενεργοποίηση του Μνημονίου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την δημιουργία Γραφείου Διασύνδεσης (ΓΔ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, που θα συνδράμει στη δικτύωση ανθρώπινου δυναμικού με δομές προώθησης της απασχόλησης και με τοπικές κυρίως επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τη Διεύθυνση Ανάπτυξης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της και διαθέτει αξιόλογη σχετική βάση δεδομένων.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι δύο φορείς αποφάσισαν τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας με αντικείμενο, μεταξύ άλλων:
- Τη συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων, θεματικών ομάδων συζήτησης / working groups, θεματικών εκδηλώσεων, Συμποσίων κ.λπ., σε ζητήματα κοινού ερευνητικού ενδιαφέροντος.
- Τη συμμετοχή σε σεμινάρια εκμάθησης δια βίου μάθησης, προγράμματα e-learning, επιστημονικές συναντήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
- Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και οργάνωση δράσεων σχετικών με την κοινή υποβολή ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων σε επιστημονικά πεδία κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος.
- Τη συνεργασία - δικτύωση μεταξύ των ερευνητικών εργαστηρίων, ομάδων, υπηρεσιών και από κοινού αξιοποίηση υπαρχόντων υποδομών και τεχνογνωσίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ