Κυρ09082024

Last updateΣαβ, 07 Σεπ 2024 9pm

Επενδύσεις

0attica group

Επενδύσεις έως και 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 σχεδιάζει ο όμιλος Attica με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του στόλου της στον δρόμο για την «πράσινη» μετάβαση ενώ σε βάθος πενταετίας σχεδιάζεται επένδυση σε συνολικά δέκα πλοία.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού πλάνου της ακτοπλοϊκής βρίσκεται η παρουσία της στον Σαρωνικό, όπου η εταιρεία θα στοχεύσει στην ομογενοποίηση του στόλου της με την απόκτηση 2 ακόμη πλοίων AERO Highspeed, μεγαλύτερα από εκείνα που ήδη υπάρχουν στο δυναμικό της και που θα αντικαταστήσουν παλαιότερα πλοία τα οποία εκτελούν δρομολόγια συνδέοντας τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στην απόκτηση αφενός δύο ακόμη ταχύπλοων πλοίων νέας γενιάς και αφετέρου σε δύο μεσαίου τύπου πλοία τα οποία θα μπουν στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στο Βόρειο Αιγαίο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.
Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη προχώρησε προ ημερών στην υπογραφή συμφωνίας με τη Stena RoRo για τη μακροχρόνια ναύλωση με δικαίωμα αγοράς δύο πλοίων τύπου E-Flexer. Η παραλαβή των δύο πλοίων από τη Stena RoRo το 2027 αναμένεται να σηματοδοτήσει την αναδιάταξη του στόλου του ομίλου Attica, με τελικό σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσα από την απόσυρση παλαιότερων μονάδων και τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας του στόλου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter