Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Εξορμά» στην ευρωπαϊκή αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας η HD Hyundai Heavy Industries

0Υπερακτ1Στην ευρωπαϊκή αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, καθώς αναζητά ευκαιρίες για να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της και να επεκτείνει την παρουσία της, εισήλθε η HD Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας.

Γιγάντια επένδυση τη ΕΕ για πράσινο υδρογόνο

0hydrogen tanks1Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου συστήματος για την παραγωγή, εισαγωγή και διανομή πράσινου υδρογόνου.

Λ. Γούτα: H Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος υδρογόνου και κέντρο παραγωγής συνθετικών καυσίμων

0ΓούταΕπενδύσεις συνολικού ύψους έως και 650 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν μέχρι το 2050 στην Ευρώπη για τη μετατροπή διυλιστηρίων, ώστε να παράγουν προηγμένα βιοκαύσιμα, αλλά και για νέες μονάδες παραγωγής συνθετικών καυσίμων από πράσινο υδρογόνο, νερό και ανανεώσιμο ηλεκτρισμό, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Θεσσαλονικιά χημικός μηχανικός Λιάνα Γούτα, από 1ης Ιανουαρίου γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων (Fuels Europe & Concawe), η πρώτη γυναίκα και το πρώτο άτομο ελληνικής καταγωγής, που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση.

Η ΕЕ συμφώνησε σε νόμο που θέτει όριο εκπομπών μεθανίου στις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων

fisiko aerio 180 2 135852 0n6414 bΗ Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε νωρίς σήμερα το πρωί σε συμφωνία για ένα νόμο ο οποίος θέτει όρια στις εκπομπές μεθανίου στις εισαγωγές πετρελαίου και άνθρακα της Ευρώπης από το 2030, ασκώντας πίεση στους διεθνείς προμηθευτές για να περιορίσουν τις διαρροές αυτού του αερίου που συμβάλλει σημαντικά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η BayWa r.e. στο 5th Renewable & Storage Forum: Πώς η Ελλάδα μπορεί να καταστεί πρωτοπόρος στις εξαγωγές ενέργειας

0Renewable SmallΟ Philipp Kunze, Managing Director της BayWa r.e. Projects για την Ελλάδα, εκπροσώπησε την εταιρεία, στο 5th Renewable & Storage Forum, το οποίο υποστήριξε ως χρυσός χορηγός, και έλαβε χώρα για πέμπτη χρονιά στο Ξενοδοχείο InterContinental Athens, στις 2 και 3 Νοεμβρίου με κεντρικό θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Αποθήκευση Ενέργειας.

Η ΕΕ επιταχύνει την ανάπτυξη αιολικών πάρκων

0aiolΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολογεί μια ευρεία πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης έργων αιολικής ενέργειας, καθώς επιδιώκει να επιτύχει τους επιθετικούς στόχους της για τη μετατροπή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ανακοινώνοντας το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Αιολική Ενέργεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και υστερεί σε σχέση με τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις, ενώ φοβάται επίσης αυξημένο ξένο ανταγωνισμό.

Πλεούμενος πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής

0φορτ5Η HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) και η KEPCO Engineering and Construction Company (KEPCO E&C) έλαβαν κατ' αρχήν έγκριση (AiP) από τον νηογνώμονα ABS για νέο σχεδιασμό πλωτής υπεράκτιας φορτηγίδας πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Γερμανία : Αιολικές μισθώσεις σε δημοπρασία 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων

0aiolikaparkathalassa369Αιολικές μισθώσεις σε δημοπρασία 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων έθεσε η Γερμανία. Η BP και η TotalEnergies αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές.

Στην αιολική ενέργεια εισέρχεται η ΟΝΕΧ

0aiolika parka897Στον τομέα της ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, καθώς διαθέτει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και υποδομές ώστε να αναπτύξει μια καθετοποιημένη παραγωγή υπεράκτιων ανεμογεννητριών- πλατφορμών εισέρχεται η ΟΝΕΧ.

Net-Zero: Υπεράκτιες ανεμογεννήτριες σε πάρκο έκτασης όσο η Βρετανία

0υπεράκτιεςΒρετανική μελέτη στοιχεία της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν περιθώρια για παρανοήσεις ως προς τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν σε ανεμογεννήτριες, πέραν των άλλων Α.Π.Ε. για να φτάσει ο κόσμος στο Net-Zero.

Το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας της Motor Oil πιστοποίησε η TÜV HELLAS

0MOH5Η επιχειρησιακή συνέχεια, η ασφάλεια και ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αποτελούν προτεραιότητα για επιχειρήσεις και επενδυτές.

Στα αιολικά πάρκα εισέρχεται ο όμιλος ΟΝΕΧ

0ΑιολΟ όμιλος ΟΝΕΧ ως μέλος της Norwegian Offshore Wind, εισέρχεται δυναμικά στον χώρο του μεγαλύτερου cluster υπεράκτιων αιολικών πάρκων παγκοσμίως.

Ενεργοποιήθηκε «πράσινος διάδρομος» H2 μεταξύ Algeciras και Ρότερνταμ

0Yara1Η νορβηγική εταιρεία παραγωγής αμμωνίας Yara Clean Ammonia ένωσε τις δυνάμεις της με την ισπανική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας Cepsa για την ανάπτυξη του πρώτου διαδρόμου πράσινου υδρογόνου μεταξύ των λιμένων της Algeciras και του Ρότερνταμ.

To Athens Energy Summit 20 και 21 Ιουνίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο

0Banner no saveΤο 12ο Athens Energy Summit θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο με περισσότερους από 60 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα επικεντρωθούν στις νέες ευκαιρίες και προοπτικές όπως και τα τρέχοντα θέματα που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κλάδου της ενέργειας.

Η Ιαπωνία θα χρηματοδοτήσει την παραγωγή καυσίμων υδρογόνου και αμμωνίας

0ydrogono ape energeiaΚαθώς η ώθηση για καθαρά καύσιμα κερδίζει έδαφος, η Ιαπωνία κάνει μια μεγάλη επένδυση στοιχηματίζοντας στο υδρογόνο για να απανθρακοποιήσει τους κρίσιμους βιομηχανικούς τομείς της. Χθες, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε ένα σχέδιο για την παροχή επενδύσεων άνω των 107 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια υδρογόνου τα επόμενα 15 χρόνια.

Παρέδωσε το δεύτερο φορτίο αμμωνίας η Thenamaris

0LPG carrier SEATEAMΗ Thenamaris LNG με έδρα την Αθήνα παρέδωσε το δεύτερο πιστοποιημένο φορτίο μπλε αμμωνίας στην Κίνα.

Η Κίνα έθεσε σε λειτουργία την πρώτη πλωτή υπεράκτια ανεμογεννήτρια

0CNOOC1Η Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της πρώτης πλωτής ανεμογεννήτριας βαθέων υδάτων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία ενός υπεράκτιου πετρελαϊκού πεδίου.

Η Aramco έστειλε αμμωνία «χαμηλών εκπομπών άνθρακα» για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία

0aramcoΗ Saudi Aramco και η εταιρεία petchem SABIC που ανήκει στην Aramco έστειλαν το πρώτο φορτίο «αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα» για χρήση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία.

Κυρίαρχες στο «παιχνίδι» του «πράσινου» υδρογόνου Γερμανία και Ολλανδία

0ΡοτερνταμΑεροφΚυρίαρχες στο μελλοντικό «παιχνίδι» εμπορίας του «πράσινου υδρογόνου θα είναι η Γερμανία και η Ολλανδία που έχουν «τρέξει» επενδύσεις για την παραγωγή του.

G7: Θα αναπτυχθούν 14 πράσινοι ναυτιλιακοί διάδρομοι – στο επίκεντρο υπεράκτια αιολική και κυματική ενέργεια

0υπεράκτια αιολικά πάρκαΗ πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια, η κυματική ενέργεια, αλλά και η χρήση νέων τεχνολογιών για την παραγωγή ενέργειας είναι μεταξύ των στόχων της πολιτικής που προωθούν οι G7. Σε ένα ανακοινωθέν 36 σελίδων, οι υπουργοί της G7 με την λήξη της συνόδου στο Σαπόρο της Ιαπωνίας παρουσίασαν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα και την ενέργεια με την ελπίδα να προωθήσουν έναν παγκόσμιο πράσινο μετασχηματισμό.

Αυξάνει η ζήτηση για LNG

0LNGΤο συνολικό παγκόσμιο εμπόριο LNG έφτασε τους 397 εκατομμύρια τόνους το 2022.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter