Σαβ10012022

Last updateΣαβ, 01 Οκτ 2022 7am

Η Λιζ Τρας νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

0tras3

Η Λιζ Τρας νίκησε στην εσωκομματική μάχη διεκδίκησης της ηγεσίας τους Συντηρητικού Κόμματος και της πρωθυπουργίας και θα είναι η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σε αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον που εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση.
Κατά την ψηφοφορία μεταξύ των μελών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, η Λιζ Τρας εξασφάλισε 81.326 ψήφους (το 57,4%), έναντι 60.399 ψήφων (42,6%).
Η νέα ηγέτις των Τόρις κληρονομεί μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα της επιτρέψει να αναλάβει επισήμως την πρωθυπουργία αύριο Τρίτη.

«Τολμηρό σχέδιο» μείωσης φόρων, αύξησης της ανάπτυξης υπόσχεται η Λιζ Τρας

Η Λιζ Τρας, η οποία εξελέγη από τα μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στην πρωθυπουργία, υποσχέθηκε «τολμηρό σχέδιο» για την μείωση των φόρων και την αύξησης της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης του κόστους διαβίωσης.
«Θα εφαρμόσω ένα τολμηρό σχέδιο για την μείωση των φόρων και την αύξηση της ανάπτυξης της οικονομίας μας», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της νίκης της επί του Ρίσι Σουνάκ, υποσχόμενη επίσης να αντιμετωπίσει την έκρηξη των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τα «μακροπρόθεσμα» προβλήματα της τροφοδοσίας σε ενέργεια.

Η Τρας, επί μακρόν πρωτοπόρος στην κούρσα για την αντικατάσταση του Τζόνσον, θα γίνει η τέταρτη πρωθυπουργός των Συντηρητικών από τις εκλογές του 2015. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η χώρα πέρασε από κρίση σε κρίση και τώρα αντιμετωπίζει μια μακρά ύφεση που προκλήθηκε από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό που έφτασε στο 10,1% τον Ιούλιο.

Όντας υπουργός Εξωτερικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον, η Τρας, 47 ετών, υποσχέθηκε να δράσει γρήγορα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στη Βρετανία, λέγοντας ότι εντός μιας εβδομάδας θα καταστρώσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας και τη διασφάλιση των μελλοντικών προμηθειών καυσίμων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter