Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 4pm

Attica Group: Επιστροφή στα κέρδη το 2022

Attica group logoΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group (η «Εταιρία»), θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου MIG HOLDINGS S.A., ανακοινώνει τα αποτελέσματα χρήσεως 2022.

Attica Group:Συμφωνία για την απόκτηση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου

0attica groupΗ Attica Α.Ε. Συμμετοχών (Attica Group) ανακοινώνει τη συμφωνία για την απόκτηση του φορτηγού – οχηματαγωγού (Φ/Γ-Ο/Γ) πλοίου Clementine από την εταιρία CldN Ferries NV έναντι συνολικού τιμήματος Ευρώ 13,4 εκατ. τοις μετρητοίς.

Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για Attica Group στα 1,855 ευρώ

attica groupΞεκινάει σήμερα η δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για τις μετοχές της Attica Group. Η τιμή αγοράς καθορίστηκε στα 1,855 ευρώ. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

Νέα προσφυγή

0attica groupΣε συνέχεια των από 2.3.2023 και 3.3.2023 Ανακοινώσεών της, η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει ότι μέτοχοι μειοψηφίας της Εταιρίας, περιλαμβανομένης εταιρίας συμφερόντων Δέσποινας Ηλιοπούλου, οι οποίοι ενεργούντες συντονισμένα εκπροσωπούν συνολικό ποσοστό 12,99% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας κοινοποίησαν σήμερα προς την Εταιρία νέα Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων

Γνωμοδότηση της Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένει η MIG

0attica groupΑναβολή της μεταβίβασης της συμμετοχής που κατέχει η Marfin Investment Group στην Attica Συμμετοχών προς τη Strix Holdings L.P. ζήτησε η Τράπεζα Πειραιώς μέχρις ότου ληφθεί και η αιτηθείσα από την Τράπεζα έγκριση της απόκτησης ελέγχου επί της εταιρείας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Εγκρίθηκε η μεταβίβαση της Attica Group στην Strix

Attica group logoΜε απαρτία 45,87% πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η γενική συνέλευση μετόχων της MIG η οποία έδωσε με ισχυρή πλειοψηφία (85%) το πράσινο φως για την τη μεταβίβαση στην Strix Holdings που ποσοστού της MIG στην Attica Group , με αντάλλαγμα την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων προς την Πειραιώς ύψους 443,8 εκατ. ευρώ.

Σε ρότα μεταβίβασης της Attica Group στην Strix Holdings

0attica groupΑνοίγει ο δρόμος για την μεταβίβαση της Attica Group στην Strix Holdings, με αντάλλαγμα την αποπληρωμή των απλήρωτων δανείων προς την Τράπεζα Πειραιώς μετά και την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς των δύο αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η πλευρά του Μάριου Ηλιόπουλου με τις οποίες ζητούσε την αναστολή της απόφασης μεταβίβασης της Attica Group.

Εγκρίθηκε ο έλεγχος της Attica Group από την Blantyre Capital Limited

Attica group logoΣε συνεδρίαση Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις 23 Φεβρουαρίου 2023 (Απόφαση 811/2023), αποφασίστηκε, ομόφωνα, η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρίας «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», ( η οποία ανήκε κατά πλειοψηφία στην εταιρία «Marfin Investment Group Holdings Société Anonyme»,) από την Blantyre Capital Limited .

Η Blantyre είναι επενδυτική εταιρία που δραστηριοποιείται στην αγορά ιδιωτικών γενικών κλινικών στην αγορά γενόσημων φαρμάκων, την εκμετάλλευση ακινήτων και εξειδικεύεται στη διαχείριση επενδύσεων (χρέους και ιδίων κεφαλαίων), ιδίως σε ειδικές ή/και πολύπλοκες περιπτώσεις ανασύνταξης, αναδιοργάνωσης ή/και μετάβασης επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Επισημαίνεται ότι η BLANTYRE δεν δραστηριοποιείται άμεσα ή έμμεσα ούτε στην ελληνική αγορά της επιβατηγού ναυτιλίας, μεταφοράς επιβατών και οχημάτων ούτε στην ελληνική αγορά παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η επιχείρηση-στόχος. Ως εκ τούτου στην υπό κρίση συγκέντρωση δεν υφίστανται οριζόντιες ή κάθετες επικαλύψεις δραστηριοτήτων μεταξύ της εξαγοράζουσας Blantyre και της εξαγοραζόμενης ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

Οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξεταζόμενη συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές.

Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Τράπεζα Πειραιώς: Δημόσια πρόταση για την Attica Group

Attica group logoΥποχρεωτική δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου, μετοχών της Attica Group για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών τους, υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς.

Από τη Σίφνο ρότα για το Πέραμα έβαλε το "ANEMOS"

sifnosagoiosymeon12Έφτασε το πρωί της Κυριακής στη Σίφνο το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Anemos» του Ομίλου Ευγενίδου.
Με μοναδικό επιβάτη την εικόνα του Αγίου Συμεών, το πλοίο αναχώρησε στη συνέχεια για το Πειραιά.
Σύμφωνα με τα έθιμα της Σίφνου το πλοίο μετέφερε την εικόνα του Αγίου Συμεών στον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη καθώς έχει αναλάβει την διοργάνωση των σχετικών εορταστικών εκδηλώσεων στην Σίφνο προς τιμήν του Αγίου.
Πρόκειται για ένα έθιμο της Σίφνου που χάνεται μέσα στον χρόνο σύμφωνα με το οποίο ο υπεύθυνος των εορτασμών αναλαμβάνει όλα τα έξοδα των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Συμεών.
Το έθιμο αυτό είναι πολύ δημοφιλές και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν λίστες αναμονής για χρόνια από ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιθυμούν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος και τις προετοιμασίες των εκδηλώσεων αυτής της μορφής.
Το «Αnemos» έχει βάλει ρότα για τα ναυπηγεία του Περάματος όπου θα γίνουν ορισμένες εργασίες προκειμένου να είναι έτοιμο για τα δρομολόγια των Δυτικών Κυκλάδων στη νέα σεζόν.
Με την απόκτηση του πολυτελέστατου ΑΝΕΜΟΣ, η νεοσύστατη Aegean Sea Lines αναμφίβολα έρχεται για να μείνει στη γραμμή που την καθιέρωσε στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, αυτή των Δυτικών Κυκλάδων.
Μια γραμμή, που υπηρέτησε επάξια και με συνέπεια τα προηγούμενα 17 χρόνια, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ακτοπλοϊκές υπηρεσίες.

 

To 5,48% των μετοχών της MIG απέκτησε η Ratio Holding

0marfin3Το 5,48% των μετοχών της MIG απέκτησε η Δέσποινα Ηλιοπούλου μέσω της εταιρείας Ratio Holding, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης.

ATTICA GROUP : 7η Περίοδος Εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου

0attica groupΗ «ATTICA AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία»), ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τους όρους του από 26.07.2019 Κοινού Ομολογιακού Δανείου έκδοσης της Εταιρίας (εφεξής «το ΚΟΔ»), η ημερομηνία προσδιορισμού (Record Date) των δικαιούχων τόκου του ΚΟΔ για την 7η Περίοδο Εκτοκισμού, είναι η Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Περιβαλλοντική Ημερίδα «Κλιματική Αλλαγή & Σημερινές Προκλήσεις» από την BLUE STAR FERRIES

0ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑΗ BLUE STAR FERRIES ταξίδεψε το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group «Πλέουμε Μαζί» στο νησί της Αμοργού.

Παγκόσμια τριπλή διάκριση για την ATTICA GROUP στα Corporate Responsibility Reporting Awards 2022

0attica groupΗ Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει τη διάκρισή της στα Corporate Responsibility Reporting Awards 2022 (CRRA 2022), που διοργανώνονται από τον οργανισμό Corporate Register Limited, τον μεγαλύτερο οnline κατάλογο Απολογισμών Υπευθυνότητας διεθνώς (βάση δεδομένων 166.531 απολογισμών προερχόμενων από 24.312 οργανισμούς παγκοσμίως).

ΤΑ AERO Highspeed 1, 2 & 3 ψηφίζονται ως «Πλοία της Χρονιάς» στα Βραβεία της Lloyds's List 2022

lloydsatticaΗ Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει τη διάκριση των AERO Highspeed 1, 2 & 3 ως «ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» στα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2022 της Lloyd’s List, τα οποία επιβραβεύουν τα επιτεύγματα της Ελληνικής Ναυτιλίας.

ΑΝΕΚ: Βασικά οικονομικά μεγέθη 9μηνου και γ΄ τριμήνου 2022

0ANEK LINESΗ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2707/09.11.2022, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους εκδότες με κινητές αξίες εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και αποτελέσματα για το εννεάμηνο και το τρίτο τρίμηνο της χρήσης 2022, καθώς και τις εξελίξεις στη δραστηριότητά της.

Στην Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη το cruise ship Rosella (UPD)

0RosellaΗ Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη, πρώην Aegean Speed lines έχει αποκτήσει σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Νορβηγικό Χρηματιστήριο το cruise ship Rosella.

Η Levante Ferries για την διακοπή των δρομολογίων στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σμύρνη

smyrna 02 1140 550H Levante Ferries Group ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, το χειμερινό πρόγραμμα των δρομολογίων της γραμμής Θεσσαλονίκης - Σμύρνης ολοκληρώνεται στις 30/11/2022.

Από την έναρξη των δρομολογίων στις 10/10/2022 η εταιρεία πραγματοποίησε ήδη 40 ταξίδια, θέτοντας τις βάσεις για την απρόσκοπτη επιβατική και εμπορική διασύνδεση των δύο χωρών.

Αυτή η δίμηνη εξυπηρέτηση της γραμμής αποτελεί χρήσιμη παρακαταθήκη για την εύκολη και γρήγορη επανεκκίνηση των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν 2023.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση.

H Levante Ferries ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί της για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του μοναδικού εγχειρήματος, καθώς και όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν μαζί της σε αυτό το πρωτοποριακό και ιστορικό ταξίδι.

Πέντε χρόνια «Ταξίδι στα γράμματα με τη SUPERFAST FERRIES»

0ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑΗ SUPERFAST FERRIES, στο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας του Ομίλου ATTICA GROUP και συγκεκριμένα της πρωτοβουλίας «Ελληνικές Κοινότητες Ιταλίας - Ένα ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES» συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια κοινωνικής αρωγής προς τις ελληνικές κοινότητες της Κάτω Ιταλίας.

Θεαματική αύξηση εσόδων και κερδών για το Attica Group

0attica groupΗ ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (η «Εταιρία»), σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με Αριθμό Πρωτοκόλλου 2707/ 9.11.2022 η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους εκδότες με κινητές αξίες εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει τα βασικά οικονομικά μεγέθη γ΄ τριμήνου της χρήσης 2022, καθώς και τις εξελίξεις στη δραστηριότητά της:

Attica Group:Επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους με έναρξη καταβολής στις 21 Νοέμβριου 2022

0attica groupΗ «ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (στο εξής η «Εταιρία»), σε συνέχεια της απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 8ης Σεπτεμβρίου 2022 για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter