Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

Στα «σκαριά» νέα ακτοπλοϊκό σχήμα

0ANEK LINESΣτα «σκαριά» βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου ακτοπλοϊκού σχήματος με την απορρόφηση της ΑΝΕΚ από το Attica Group. Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank βρίσκονται σε «κοινή ρότα» για την υπογραφή MoU με τα δ.σ. των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών να προχωρούν στις σχετικές αποφάσεις και στην επικύρωσή τους από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους.

1972-2022 : 50 χρόνια ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

0FESTOSΟι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ συμπληρώνουν φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή τους. Η επιτυχημένη πορεία μίας από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας.

Attica Group:Διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων

0attica groupΗ ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (η «Εταιρία») ανακοινώνει στους κ.κ. Μετόχους, σύμφωνα με την παρ. 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας, που έλαβε χώρα την 23η Δεκεμβρίου 2021, εγκρίθηκε η διανομή κερδών προηγουμένων χρήσεων της Εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 162 παρ. 3 του ν. 4548/2018, συνολικού καθαρού ποσού ύψους Ευρώ 10.790.292,15, ήτοι Ευρώ 0,05 ανά μετοχή.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Η ακτοπλοϊκή εταιρεία με την «κορυφαία εταιρική επωνυμία» BUSINESS SUPERBRANDS 2021-2022

0MINOAN ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣΣε μια λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσαν τα διεθνούς κύρους Βραβεία “Business Superbrands 2021-2022”, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ αναδείχτηκαν για ακόμα μια φορά ως η ακτοπλοϊκή εταιρεία με την «ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ» στην κατηγορία «Μεταφορές».

Attica Group: Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τη διανομή κερδών

0attica groupΗ Attica A.E. Συμμετοχών (εφεξής η «Εταιρία») ανακοινώνει ότι την 23η Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή διά αντιπροσώπου μετόχων εκπροσωπούντων 197.247.917 μετοχές, ήτοι ποσοστό 91,40%, επί συνόλου 215.805.843 κοινών ονομαστικών μετοχών.

Attica Group: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 23.12.2021

0attica groupΣε συνέχεια της από 02.12.2021 Πρόσκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («η Εταιρία») ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ συνεχίζουν να στηρίζουν «το χαμόγελο του παιδιού» και το 2022

0xamogelo SmallΟι Μινωικές Γραμμές συνεχίζουν την ανιδιοτελή τους προσφορά, αναλαμβάνοντας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον ρόλο του αποκλειστικού μεταφορέα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διευκολύνοντας τις ακτοπλοϊκές του ανάγκες από/προς την Κρήτη.

Σε ρότα διάσωσης

0ANEK LINESΣυγκλίνουσες είναι οι πληροφορίες ότι Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Βank φέρεται να συμφώνησαν επί της αρχής επί ενός σχεδίου κατανομής του βάρους της εξυγίανσης της ΑΝΕΚ.

Δύο βραβεία για την Attica Group στα Greek Hospitality Awards 2021

attica groupΗ Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει τη διάκρισή της με 2 βραβεία στα «Greek Hospitality Awards 2021», τα οποία διοργανώθηκαν για 6η συνεχή χρονιά από την ETHOS MEDIA.

Αttica Group: Σχολιασμός δημοσιεύματος κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

0attica groupΚατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (αρ. Πρωτ. 2952/ 14.12.2021) σε σχέση με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:

Πώληση του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου EXPRESS PEGASUS για ανακύκλωση φιλική προς το περιβάλλον

0pegasus 800Η ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο EXPRESS PEGASUS, πλοιοκτησίας θυγατρικής της Εταιρίας, επωλήθη με σκοπό την ανακύκλωσή του σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία για την ασφαλή και περιβαλλοντικώς υγιή ανακύκλωση πλοίων, σε μονάδα ανακύκλωσης πλοίων της Τουρκίας, η οποία περιλαμβάνεται στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων.

Διεύρυνση της παρουσίας της ATTICA GROUP στον ελληνικό τουρισμό

0attica groupΗ ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ («Attica Group»), στο πλαίσιο της υλοποίησης του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της, επενδύει περαιτέρω στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε νέους, συμπληρωματικούς της κύριας δραστηριοποίησής της τομείς, με στόχο την αξιοποίηση της ισχυρής δυναμικής του Ομίλου Attica στον Ελληνικό τουρισμό.

«Καταπλέει» στην ξενοδοχία το Attica Group

0attica groupΕπεκτείνει το cluster υπηρεσιών του το Attica Group «καταπλέοντας» στην ξενοδοχία.

Πρόσκληση σε έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ»

0attica groupΚατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής η «Εταιρία») που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου 2021, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι της Εταιρίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 23η Δεκεμβρίου 2021,

Άνοδος εσόδων και EBITDA από την ΑΝΕΚ

ANEK123Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2596/09.11.2021, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους εκδότες με κινητές αξίες εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και αποτελέσματα για το εννεάμηνο και το τρίτο τρίμηνο της χρήσης 2021, καθώς και τις εξελίξεις στη δραστηριότητά της και κάθε γνωστή έως σήμερα σημαντική πληροφορία:
Στο εννεάμηνο του 2021, μετά τη σταδιακή αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ο Όμιλος της ΑΝΕΚ παρουσίασε αύξηση της κίνησης σε όλες τις κατηγορίες μεταφορικού έργου και βελτίωση των λειτουργικών του αποτελεσμάτων. Ιδίως κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 όπου, λόγω της εποχικότητας, καταγράφονται οι υψηλότερες πωλήσεις, ανακτήθηκε ένα σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών που χάθηκε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, η μεγάλη άνοδος των διεθνών τιμών πετρελαίου το εννεάμηνο του 2021, η οποία οδήγησε σε αύξηση του κόστους καυσίμων κατά 35% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2020, απορρόφησε σημαντικό μέρος της ωφέλειας από την αύξηση της κίνησης και των εσόδων.
Σημειώνεται ότι η ανάκαμψη των αποτελεσμάτων επήλθε έπειτα από την πρωτοφανή απώλεια μεταφορικού έργου και εσόδων κατά το προηγούμενο έτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.
Η σημαντική αύξηση της μεταφορικής κίνησης είχε ως απόρροια την άνοδο κατά 18% του κύκλου εργασιών του Ομίλου, ο οποίος στο εννεάμηνο του 2021 ανήλθε σε ευρώ 114,2 εκατ. έναντι ευρώ 97,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ στο τρίτο τρίμηνο του 2021 ανήλθε σε ευρώ 56,0 εκατ. έναντι ευρώ 41,6 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 35%.
Επίσης, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν σε ευρώ € 12,4 εκατ. έναντι ευρώ € 7,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2020, ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε ευρώ € 13,1 εκατ. έναντι ευρώ € 10,0 εκατ. την αντίστοιχη συγκρίσιμη περίοδο. Τέλος, τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν σε κέρδη ευρώ € 4,2 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ € 0,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2020, ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε κέρδη ευρώ € 10,3 εκατ. έναντι ευρώ € 7,2 εκατ. την αντίστοιχη συγκρίσιμη περίοδο.
Η αυξητική τάση της κίνησης σε όλες τις κατηγορίες μεταφορικού έργου του Ομίλου συνεχίζεται και τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Ωστόσο, οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα επιβαρύνοντας υπέρμετρα το λειτουργικό κόστος.
Δεν υπήρξαν σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση, στην κεφαλαιακή διάρθρωση και στα λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Σε κερδοφόρα πλεύση

0attica groupΗ ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (η «Εταιρία»), σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με Αριθμό Πρωτοκόλλου 2596/ 9.11.2021 η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους εκδότες με κινητές αξίες εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει τα βασικά οικονομικά μεγέθη γ΄ τριμήνου της χρήσης 2021, καθώς και τις εξελίξεις στη δραστηριότητά της:

Πλήρως εμβολιασμένο το προσωπικό των Μινωικών Γραμμών σε θάλασσα & στεριά

0FESTOSΟι Μινωικές Γραμμές με υψηλό αίσθημα σεβασμού προς το υπέρτατο αγαθό της υγείας του επιβατικού τους κοινού, ανακοινώνουν ότι το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά, έχει εμβολιασθεί πλήρως κατά της νόσου Covid-19.

Saos Ferries: Αγόρασε πλοίο και ψάχνει το νέο του όνομα

saosΤο γιαπωνέζικο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Mishi», αγόρασε πρόσφατα η SAOS Ferries.

Περιβαλλοντική απόΔραση Attica Group:“Πλέουμε μαζί” για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών μας

0attica groupΣτο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας της Attica Group “ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του Ανθρώπινου Δυναμικού μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, ξεκινά μία σειρά δράσεων για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών μας σε συνεργασία με την Aegean Rebreath.

1ο BLUESTARINO FESTIVALΤο πρώτο νομαδικό παιδικό φεστιβάλ στο Αιγαίο!

01ο BLUESTARINO FESTIVAL Photo 1Με αφορμή τον εορτασμό των 20 Χρόνων της Blue Star Ferries και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group “ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Blue Star Ferries ένα υπέροχο ταξίδι στον πολιτισμό, το Πρώτο Νομαδικό Παιδικό Φεστιβάλ στο Αιγαίο, 1ο BLUESTARINO FESTIVAL, το οποίο απευθυνόταν αποκλειστικά στους μαθητές των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού.

ANEK: Ανακοίνωση σχετικά με σχολιασμό δημοσιευμάτων του Τύπου

0ANEK LINESΚατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (επιστολή με αριθμό 2378/11/10/2021) και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», προβαίνει στην εξής ανακοίνωση

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter