Σαβ09142024

Last updateΣαβ, 14 Σεπ 2024 11am

LR: Δέσμευση άνθρακα επί του σκάφους

rupoi ploion6

Η δέσμευση άνθρακα επί του σκάφους πέρασε πρόσφατα ένα βασικό ορόσημο με την έκδοση της πρώτης κατηγορίας πιστοποίησης που προέρχεται από το Lloyd's Register για την τεχνολογία που θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στο μέλλον της ναυτιλίας, ειδικά για τα εν υπηρεσία πλοία.

Η δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα (CCS) είναι μια καθιερωμένη τεχνολογία στην ξηρά, αλλά επί του σκάφους για πλοία (OCCS) κερδίζει απλώς έλξη ως βιώσιμη βραχυπρόθεσμη έως μεσοπρόθεσμη πορεία για την επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών του ΙΜΟ.
Η πρώτη στο είδος της σήμανση τοποθετήθηκε στο Pacific Cobalt, ένα μεσαίο πλοίο μεταφοράς χημικών 49.700 dwt που ανήκει στην Eastern Pacific Shipping. Νηολογημένο στη Λιβερία, το πλοίο που κατασκευάστηκε το 2020, τροφοδοτείται από συμβατικά ορυκτά καύσιμα και μετασκευάστηκε στις αρχές του 2023 ως επίδειξη και δοκιμή του συστήματος. Η εγκατάσταση είναι ένα προκατασκευασμένο σύστημα Onboard Carbon Capture & Storage (OCCS) που παρέχεται από την Value Maritime.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter