Σαβ09142024

Last updateΣαβ, 14 Σεπ 2024 11am

Ινδία: Carrier της χρονιάς η MSC – Τέσσερα s.h. boxships στο στόλο της

0MSC Gulsun

Η Mediterranean Shipping Company (MSC) κέρδισε το βραβείο «Container Shipping Line of the Year: India – America, Africa & Europe Trade Lanes».

Το βραβείο έλαβε στα 14α All India Maritime and Logistics Awards 2024 που πραγματοποιήθηκαν στο JW Marriott Sahar της Βομβάης. Η MSC έχει κερδίσει πολλές διαφορετικές κατηγορίες σε αυτά τα βραβεία τα τελευταία 14 χρόνια. Η MSC έχει βελτιώσει τις υπηρεσίες από και προς την Ινδία τα τελευταία δύο χρόνια με τις νέες υπηρεσίες Indusa και Sentosa που προστίθενται στις υπάρχουσες διαδρομές που συνδέουν την Ασία με τις παγκόσμιες αγορές.
Στο μεταξύ η MSC πρόσθεσε τέσσερα second hands πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Safetrans Line. Πρόκειται για τα πλοία Panamax, SFT Egypt, SFT China, SFT Saudi και SFT Turkey. Η MSC παρέλαβε τα SFT Egypt και SFT China αυτό το μήνα και μετονόμασε τα πλοία MSC Banjul IV και MSC Tia V, αντίστοιχα. Η SFT Saudi και η SFT Turkey θα παραδοθούν στην MSC τον Σεπτέμβριο. Η MSC έχει τώρα ενεργό στόλο άνω των 6 εκατομμυρίων TEU και διευρύνει το προβάδισμά του έναντι των ομολόγων της εταιριών τακτικών γραμμών.

Συνεργασία με Κινεζικό ναυπηγείο 

Η MSC υπέγραψε επίσης συμφωνία συνεργασίας με την αναδυόμενη κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hengli Heavy Industry, καθώς η εταιρία τακτικών γραμμών συνεχίζει να προσεγγίζει κινεζικά ναυπηγεία μεσαίας κατηγορίας για νέα πλοία. Η Hengli Heavy Industry ιδρύθηκε το 2023 με την εξαγορά του ανενεργού ναυπηγείου STX Dalian από τον Όμιλο Hengli έχει λάβει μέχρι στιγμής μόνο παραγγελίες πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και δεξαμενόπλοιων. Ωστόσο, η συνεργασία με την MSC σημαίνει ότι η Hengli θα μπορούσε να κερδίσει νέες παραγγελίες πλοίων. Η συμφωνία, που υπογράφηκε στις 23 Αυγούστου στο γραφείο της MSC, επεκτείνεται επίσης στην κατασκευή κινητήρων, την επισκευή πλοίων και τη μετασκευή σκαφών. Ο όμιλος Hengli σχεδιάζει να επεκτείνει την ικανότητα του ναυπηγείου του σε 7,1 εκατομμύρια μικτούς τόνους, που είναι περισσότερο από το διπλάσιο της τρέχουσας παραγωγικής ικανότητας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter