Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στρέφει και στην αποθήκευση η MAERSK

0MaerskLine

Δεν έχουν τέλος οι επενδύσεις της MAERSK στην εφοδιαστική και τα logistics. Η Δανέζικων συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρία στοχεύει να έχει αναπτύξει με ορίζοντα το 2026 περισσότερες από 800 αποθήκες. Επί του παρόντος, το MAERSK έχει πάνω από 300 αποθήκες σε όλο τον κόσμο, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 6 εκατομμύρια m2. Η MAERSK επισημαίνει ότι μια υγιής, ισχυρή αλυσίδα εφοδιασμού αποτελείται όχι μόνο από τα κινούμενα μέρη της, αλλά και σε αξιόπιστες, προσβάσιμες και συνδεδεμένες λύσεις αποθήκευσης. Αυξάνοντας τον αριθμό και τις τοποθεσίες των αποθηκών της, στοχεύει να προσφέρει στο πελατειακό της δυναμικό περισσότερες επιλογές προμήθειας σε μικρότερο χρόνο στην αγορά, διασφαλίζοντας ότι μπορεί να ικανοποιήσει καλύτερα τις απαιτήσεις των πελατών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική εταιρεία έρευνας αγοράς, Interact Analysis, προβλέπει ότι οι ανάγκες αποθήκευσης θα οδηγήσουν σε διψήφια ανάπτυξη στον παγκόσμιο τομέα αποθήκευσης και διεκπεραίωσης κατά την επόμενη πενταετία, με περισσότερες από τις μισές αποθήκες να πρόκειται να κατασκευαστούν στην Κίνα, την Ινδία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2021, οι εταιρείες αντιμετώπισαν την ανάγκη για μεγαλύτερη ικανότητα αποθήκευσης, τάση που αναμένεται να αυξηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2022. Η πίεση στους λιανοπωλητές και τους χονδρεμπόρους να προσεγγίσουν περισσότερους καταναλωτές, σε συνδυασμό με τους κατασκευαστές που επιθυμούν να αυξήσουν την ευελιξία των αλυσίδων εφοδιασμού τους, καθώς και να προσθέσουν περισσότερες επιλογές σχεδόν προμήθειας, είναι ένας βασικός παράγοντας στην ανάγκη για περισσότερο χώρο αποθήκευσης από ποτέ.
Οι ειδικοί αναλυτές του κλάδου των logistics επισημαίνουν ότι οι διευρυμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, αποτελούν βασικό λόγο για τον οποίο χρησιμοποιείται πλήρως ο τρέχων χώρος αποθήκευσης και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πλήρως καθ' όλη τη διάρκεια του 2022 γεγονός που δικαιολογεί επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter