Πεμ05162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Wärtsilä και η COSCO υπέγραψαν συμφωνία για προμήθεια κινητήρων μεθανόλης

0COSCO

Η Wärtsilä εξασφάλισε μια σημαντική σύμβαση για την προμήθεια κινητήρων με μεθανόλη σε δώδεκα νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Πέντε από αυτά τα πλοία προορίζονται για την COSCO Shipping Lines, ενώ τα υπόλοιπα επτά είναι για τη θυγατρική της COSCO, Orient Overseas Container Line (OOCL). Κάθε πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με συνδυασμό τριών 8-κύλινδρων και δύο 6-κύλινδρων κινητήρων Wärtsilä 32M, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη παραγγελία για νεότευκτα πλοία με μεθανόλη στον κινεζικό ναυτιλιακό τομέα μέχρι σήμερα.
Η παραγγελία, περιλαμβάνει επίσης την παροχή συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων και εναλλακτών επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR), τα οποία θα παρέχονται μέσω της κοινοπραξίας της Wärtsilä, CWEC (Shanghai) Company.
Επίσης, ο κινητήρας Wärtsilä 32M με μεθανόλη έχει λάβει πιστοποιητικά έγκρισης τύπου από πολλούς νηογνώμονες παγκοσμίως. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση μεθανόλης αντί για βαρύ μαζούτ μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO₂ και άλλων αερίων του θερμοκηπίου.
Επιπλέον, η χρήση πράσινης μεθανόλης που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έχει τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα, καθιστώντας την βασική λύση απαλλαγής από τον άνθρακα για τους μεταφορείς στο μέλλον.
Τα πλοία 24.000 TEU για το OOCL θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Nantong COSCO KHI Ship Engineering, ενώ εκείνα για την COSCO Shipping Lines θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Dalian COSCO KHI Ship Engineering. Αυτά τα πλοία έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν εμπορικές δραστηριότητες το 2026.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter