Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πιστοποιητικό PERS έλαβε από τον ESPO η Ηγουμενίτσα

0PERS1

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ήταν μεταξύ των έντεκα λιμένων που έλαβαν από τον ESPO πιστοποιητικό περιβαλλοντική διαχείρισης PERS. Ο ESPO συνεχάρη το λιμάνι της Algeciras (Ισπανία), το λιμάνι της Βαρκελώνης (Ισπανία), το λιμάνι της Klaipeda (Λιθουανία), τα λιμάνια της Κάτω Σαξωνίας (Γερμανία), τα λιμάνια της Τενερίφης (Ισπανία), το λιμάνι της Σεβίλλης (Ισπανία), το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (Ελλάδα), το λιμάνι του Waterford (Ιρλανδία), το λιμάνι του Dover (Ηνωμένο Βασίλειο), το λιμάνι του Pori (Φινλανδία) και το λιμάνι του Vigo (Ισπανία) για την πιστοποίησή τους μέσω του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης EcoPort (PERS).
Η Isabelle Ryckbost, Γενική Γραμματέας του ESPO, ο Zeno D'Agostino, Πρόεδρος του ESPO, και η Anaëlle Boudry, Συντονίστρια του EcoPorts, παρέδωσαν τα πιστοποιητικά PERS στους εκπροσώπους των λιμένων κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου ESPO στο Παρίσι.
Η Isabelle Ryckbost, Γενική Γραμματέας του ESPO, σχολίασε: «Για άλλη μια φορά, βλέπουμε ότι η αξιολόγηση των περιβαλλοντικών σας επιδόσεων δεν είναι κάτι μόνο για ένα είδος λιμένων, αλλά ότι τα μικρά, μεγάλα, βόρεια, νότια, ανατολικά, δυτικά λιμάνια στην Ευρώπη πηγαίνουν όλο και περισσότερο για περιβαλλοντική πιστοποίηση».
Η Anaëlle Boudry, Ανώτερη Σύμβουλος Πολιτικής του ESPO και Συντονίστρια EcoPorts, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα λιμάνια με πιστοποίηση PERS για το επίτευγμά τους. Η επαναπιστοποίηση απαιτεί από τον λιμένα να επιδείξει βελτιωμένη περιβαλλοντική διαχείριση. Ορισμένοι λαμβάνουν ήδη το πιστοποιητικό για έκτη φορά. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα λιμάνια του Waterford, της Κλαϊπέντα και της Τενερίφης λαμβάνουν πιστοποίηση PERS για πρώτη φορά. Πολλά από τα λιμάνια με πιστοποίηση PERS σήμερα είναι μακροχρόνια μέλη του δικτύου EcoPorts και έχουν καταστήσει τη βιωσιμότητα βασικό μέρος της αποστολής τους. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλα αυτά τα λιμάνια στις συνεχείς προσπάθειές τους για άριστη περιβαλλοντική διαχείριση».
Το PERS (Port Environmental Review System) είναι το μόνο περιβαλλοντικό πρότυπο ειδικά για το λιμάνι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικές αυξήσεις στην αναγνώριση και τη συμμετοχή του, με 90 λιμάνια από 27 χώρες να υπολογίζονται επί του παρόντος ως μέρος του δικτύου EcoPorts και 33 λιμάνια να κατέχουν πιστοποίηση PERS. Η συμμόρφωση με το πρότυπο PERS της EcoPort αξιολογείται ανεξάρτητα από την LRQA Nederland B.V. και το πιστοποιητικό έχει ισχύ δύο ετών. Το PERS της EcoPort αναθεωρείται μετά την περίοδο των 2 ετών για να διασφαλιστεί ότι το λιμάνι συνεχίζει να πληροί τις απαιτήσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter