Τετ10092024

Last updateΤετ, 09 Οκτ 2024 6pm

Ανανέωση ή αύξηση;

box trader 1

Το σημερινό βιβλίο παραγγελιών εμπορευματοκιβωτίων είναι το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ όσον αφορά τη χωρητικότητα teu. Βοηθώντας να δοθεί κάποια προοπτική οι αναλυτές της Alphaliner έχουν εντοπίσει πόσα από τα πλοία υπό παραγγελία χρειάζονται ως αντικατάσταση του στόλου.
Οι 10 κορυφαίοι carriers έχουν επί του παρόντος 431 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό παραγγελία για συνολική χωρητικότητα άνω των 5,9 εκατομμυρίων teu, σύμφωνα με την Alphaliner, κάτι που μαζί με τις παραγγελίες ρεκόρ μεταφοράς LNG έχει αποκλείσει τους ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων και ξηρού χύδην φορτίου από ναυπηγεία blue chip σε όλη την Ασία.
Ο παγκόσμιος στόλος πλοίων τακτικών γραμμών έφτασε τα 30 εκατομμύρια teu για πρώτη φορά στην ιστορία τον Ιούνιο.
Ενώ ο παγκόσμιος στόλος εμπορευματοκιβωτίων θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, τα δεδομένα της Alphaliner δείχνουν ότι σχεδόν τα μισά από τα πλοία που παραγγέλλονται μεταξύ των 10 μεγάλων τακτικών γραμμών θα είναι στην πραγματικότητα χωρητικότητα αντικατάστασης.
Σήμερα, οι 10 κορυφαίες γραμμές εμπορευματοκιβωτίων εξακολουθούν να λειτουργούν 683 πλοία ηλικίας 20 ετών και άνω, που αντιπροσωπεύουν χωρητικότητα άνω των 2,6 εκατομμυρίων teu, σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner.
Υποθέτοντας 25 χρόνια ως κανονική εμπορική διάρκεια ζωής ενός ποντοπόρου φορτηγού πλοίου, αυτοί οι αριθμοί υποδηλώνουν ότι οι 10 κορυφαίοι φορείς εκμετάλλευσης θα μπορούσαν, μεταξύ τους, να χρησιμοποιήσουν το 44% του συνδυασμένου βιβλίου παραγγελιών τους μόνο για να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα πλοία σε υπηρεσία, και όχι για ανάπτυξη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter