Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αποεπενδύει από την κρουαζιέρα;

0royal caribbean

Επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών σε τομείς της ναυτιλίας παγκοσμίως έχει καταστεί η κίνηση της WILHELMSEN A S η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πούλησε δύο εκατομμύρια μετοχές του Royal Caribbean Group. Δεδομένου ότι η WILHELMSEN A S είναι ένας από τους κύριους μετόχους του Royal Caribbean Group η εν λόγω κίνηση δεν πέρασε απαρατήρητη δεδομένης της κρίσης που διέρχεται ο τομέας της κρουαζιέρας σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της πανδημίας. Η συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα 126.908.778 εκατομμύρια δολάρια για τη νορβηγική εταιρεία ναυτιλίας γνωστή και ως Awilhelmsen, η οποία εξακολουθεί να κατέχει περίπου 18 εκατομμύρια μετοχές του Royal Caribbean Group.
Να σημειωθεί ότι μέσα σχεδόν στο οκτάμηνο που η πανδημία έχει ενσκήψει πολλές εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας έχουν καταγράψει μεγάλες ζημιές ανα μήνα ακινησίας των στόλων τους, άλλες έχουν πωλήσει παλαιότερα σκάφη τους ενώ κάποιες άλλες έχουν οδηγήσει στα διαλυτήρια πλοίων μονάδες τους που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν στην ενεργό δράση.
Με τα κρούσματα της πανδημίας να αυξάνουν σε παγκόσμια κλίμακα πιθανολογώντας ένα δεύτερο κύμα πολλές εταιρίες έχουν οδηγηθεί σε παράταση του χρόνου ακινησίας σχεδόν μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2021.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter