Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πλακιωτάκης: "Δεν ξεπουλάμε τίποτα, αναπτύσσουμε τις δυνατότητες του λιμανιού της Αλεξανδρόπουλης"

0PLa1

"Δεν ξεπουλάμε τίποτα, αναπτύσσουμε τις δυνατότητες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης προς όφελος της τοπικής οικονομίας, της εθνικής οικονομίας, της τοπικής απασχόλησης... Μιλάμε ουσιαστικά για παραχώρηση, για ενοίκιο του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη. Το λιμάνι θα αξιοποιηθεί, το Δημόσιο θα παραμείνει μέτοχος, όμως θα προβλέπονται συγκεκριμένες επενδύσεις. Η διάρκεια της σύμβασης βέβαια θα είναι τέτοια που θα επιτρέπει στον επενδυτή να μπορεί σε ένα μακροπρόθεσμο χρόνο να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια και είναι κατανοητό ότι πρώτα ωφελείται η τοπική οικονομία, η κοινωνία, η τοπική απασχόληση". Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ. Άνθιμο.
Ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αλεξανδρούπολη, επανέλαβε την ιδιαίτερη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία του λιμένα σε μία "ευαίσθητη", όπως χαρακτηριστικά είπε, περιοχή, αυτή του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης, "η οποία αξίζει τη σταθερή φροντίδα μας και είναι στις προτεραιότητές μας".
Σε ότι αφορά την έμπρακτη απόδειξη στήριξης του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και στην ενίσχυση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα έργα τα οποία "πραγματοποιούνται στους λιμένες μετά από 30 και πλέον χρόνια -για πρώτη φορά-" και κυρίως "στη δρομολόγηση του πολύ μεγάλου έργου της αναβάθμισης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter