Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διευρύνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης -Επίσκεψη της πρέσβειρας της Μ. Βρετανίας

0Σμιθ αλεξπολη

«Παρέλαση» Πρέσβεων καταγράφεται, το τελευταίο διάστημα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς μετά την πρόσφατη επίσκεψη της πρέσβειρας της Αυστραλίας και του πρέσβη των ΗΠΑ, σειρά είχε η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας.
Αναλυτικότερα, εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑλ.) συναντήθηκαν με την πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith.
Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του Οργανισμού, έλαβαν μέρος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρ. Δούκας, ο αντιπρόεδρος Αλ. Παπαχρήστου, το μέλος της διοίκησης Ανθ. Μουσουνάκης και ο νομικός σύμβουλος του ΟΛΑλ. Απ. Κυριακίδης.
Από πλευράς Οργανισμού παρουσιάστηκαν τα projects που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή που αφορούν την ανάπτυξη του λιμένα, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων, τις συνδυασμένες μεταφορές, τον θαλάσσιο τουρισμό, τις μεταφορές και την ενέργεια.
“Η κα Smith εξέφρασε την ικανοποίησή της και τον θαυμασμό της για την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τα έργα που έχουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και την ενημέρωση από πλευράς της Πρεσβείας όλων των εν δυνάμει ενδιαφερόμενων”, σύμφωνα με τον Οργανισμό.
Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συγκαταλέγεται στα πρώτα περιφερειακά λιμάνια που θα αξιοποιηθούν με την μέθοδο των υπο-παραχωρήσεων, όπως ορίζει το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του γ.γ. Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα παραχωρηθεί το εμπορικό κομμάτι.
Πηγή: metaforespress.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter