Παρ05102024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τα fund βλέπουν τα αμερικανικά λιμάνια

Charleston Port on Right Track

Στο θέμα της χρηματοδότησης των αναβαθμίσεων των αμερικανικών εμπορικών λιμανιών, στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους fund που εξειδικεύονται σε τέτοιες επενδύσεις, με προφανή στόχο να διακριβώσουν τα πεδία επενδυτικού ενδιαφέροντος. Μέχρι τώρα τα αμερικανικά λιμάνια έχουν επενδύσει γιγαντιαία ποσά ιδίων κεφαλαίων αλλά από ότι φαίνεται οι εξελίξεις που αφορούν στην ταχεία υιοθέτηση των αυτοματισμών ανοίγει νέους ορίζοντες γεγονός που προδικάζει τις εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι πολλά λιμάνια τρέχουν προγράμματα αναβάθμισης μηδέ εξαιρουμένων και εκείνων που αφορούν στη βελτίωση των βυθισμάτων, ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που οι διαστάσεις της Διώρυγας του Παναμά επιτρέπουν.

Ανάλογες βελτιώσεις βυθισμάτων πρέπει να υπενθυμιστεί ότι κάνουν και μεγάλα εμπορικά λιμάνια της Ευρώπης προσανατολιζόμενα στα μεγέθη της νέας Διώρυγας του Σουέζ και στα βυθίσματα αυτής.

Πρόσφατα το TheSeaNation, ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις της PCT μετά την ολοκλήρωση του προβλήτα ΙΙΙ θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μεγαλύτερων προς ώρας πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που μπορούν να διέλθουν του Σουέζ καθώς δεν υπάρχει θέμα αφού τα βυθίσματα δικαιολογούν ακόμα και μεγαλύτερα των σημερινών γιγάντων πλοία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter