Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ελληνοαζερικό επιμελητήριο: Να μην ακυρωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ

desfa 00098

Παρέμβαση για το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ πραγματοποίησε το ελληνο αζερικό εμπορικό και οικονομικό επιμελητήριο, εκφράζοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό του καθώς πιθανή ακύρωση ασφαλώς θα βλάψει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και των δύο χωρών. "Ενδεχόμενη καθυστέρηση ή μονομερής τροποποίηση της συμφωνίας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης που θα οδηγήσει στην ακύρωσή της είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνει σημαντικά το θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον που το Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει με τη λειτουργία και τις δραστηριότητές του στην προώθηση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών” σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Επιπρόσθετα το Επιμελητήριο, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό διάλογο με τη SOCAR ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές και να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR. "H ολοκλήρωση της εξαγοράς αυτής θα συμβάλει στο να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν προς τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ευοδωθούν οι συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για τη προσέλκυση των Αζέρικων κεφαλαίων στη χώρα μας” τονίζεται σχετικά.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση το Ελληνο Αζέρικο Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο λειτουργεί και δραστηριοποιείται με σκοπό, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη, υποστήριξη και προαγωγή των επιχειρηματικών, εμπορικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν και ειδικότερα τη σύσφιξη και ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων των επιχειρηματικών κοινοτήτων μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν.

Η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου από τον Ιανουάριο του 2016 βοηθά έμπρακτα και υποστηρίζει την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων προς την αγορά του Αζερμπαϊτζάν και γενικότερα των Καυκασίων χωρών και πρωτίστως υποστηρίζει τη προσέλκυση επενδύσεων από τις εύρωστες οικονομικά επιχειρήσεις των χωρών αυτών προς την Ελλάδα. Τούτο επιτυγχάνεται με πραγματοποιηθείσες τους προηγούμενους μήνες επιχειρηματικές αποστολές, συνεχείς επαφές και συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς, την κυβέρνηση, καθώς και τις μεγάλες και εύρωστες επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν, όπου έχουν επισημανθεί οι επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την υλοποίηση των επενδυτικών αυτών σχεδίων.

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter