Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εθελοντικός καθαρισμός

0ΕΚΟ

Αποδεικνύοντας εμπράκτως την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, τα μέλη της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησαν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στον εθελοντικό καθαρισμό της ακτής Ποσειδωνία-Λιμάνι Πασά, του Σουνίου.

Η οικολογική εθελοντική εκδήλωση έγινε με την σύμπραξη της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), τoυ Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας, Δρ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Καθηγητή Καρδιολογίας και Πρόεδρου του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Ποσειδωνία, Λιμάνι Πασά Σούνιο» Δρ. Πέτρου Νιχογιαννόπουλου, και πολλών εθελοντών, ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισαν και έκλεψαν την παράσταση, πολλοί μικροί μας φίλοι.

Οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη δράση συγκέντρωσαν σημαντικό αριθμό απορριμμάτων από τη ακτή και τους θαμνώδεις αμμόλοφους που την περικλείουν. Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα σκουπίδια αφορούσαν πλαστικά μπουκάλια, καπάκια καθώς και κομμάτια σκληρού πλαστικού από διάφορα αντικείμενα. Μετά την συλλογή τους, τα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν, καταγράφηκαν και παραδόθηκαν άμεσα σε απορριμματοφόρο του Δήμου.

Τα μέλη της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και ήδη προγραμματίζουν τις επόμενες οικολογικές εξορμήσεις τους, πιστά στη δέσμευσή τους για καθαρές ακτές και θάλασσες, με κυρίαρχο μήνυμα «ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter