Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απογοητευτικές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία

pliktrologio upologistis internet diadiktuo

Στην 26η θέση, μεταξύ των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε., κατατάσσεται η Ελλάδα, με βάση τον δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Eυρωπαϊκής Επιτροπής για το 2017. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας της Κομισιόν, η Ελλάδα σημείωσε ελάχιστη πρόοδο, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, και ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι το χαμηλό επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων μπορεί να δράσει ως τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα - όπως και οι Πολωνία, Κροατία, Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία- εξακολουθεί να υστερεί ως προς το ψηφιακό περιβάλλον, κινούμενη σημαντικά κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ως μοναδικό θετικό στοιχειο εκλαμβάνεται το γεγονός ότι οι Έλληνες χρησιμοποιούν πιο ενεργά το διαδίκτυο για βιντεοκλήσεις και online περιεχόμενο.

Στο σύνολο της Ε.Ε. βέβαια, διαπιστώνεται βελτίωση των ψηφιακών επιδόσεων κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2016, παρότι η πρόοδος θα μπορούσε να είναι ταχύτερη.

Ωστόσο, η Κομισιόν αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός μεγάλου ψηφιακού χάσματος μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας χώρας, το οποίο ανέρχεται στις 37 μονάδες.

Στις πρώτες θέσεις κατατάσσονται η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία και οι Κάτω Χώρες, ενώ έπονται το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Εσθονία και η Αυστρία.

naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter