Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ο Υπαρχηγός της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ

hpa m

O Υπαρχηγός της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. Αντιναύαρχος Charles Michael πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο. Ο Υπαρχηγός των Η.Π.Α. συνοδευόταν από επιτελικά στελέχη της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, ενώ από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι Υπαρχηγοί του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗΣ Θεόδωρος και Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΜΠΑΡΚΑΤΣΑΣ Γεώργιος, ο Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Λ.Σ. ΒΙΔΑΛΗΣ Αντώνιος και επιτελικά στελέχη του Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Υπαρχηγός της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. ενημερώθηκε εκτενώς για το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τον υφιστάμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό καθώς και θέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος στους τομείς της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών, προτάθηκε από ελληνικής πλευράς η από κοινού διαμόρφωση και εκπόνηση ενός Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από αμερικανικής πλευράς.

Τέλος, ο Υπαρχηγός και τα επιτελικά στελέχη της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. επισκέφθηκαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δράσεις του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα για την επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter