Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων

peraias 2

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα ο εορτασμός των Θεοφανείων.
Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο νησί Τέλενδος, παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος έφθασε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, από το αεροδρόμιο της Κω, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Ο αγιασμός εγινε από τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παίσιο. Μετά την τελετή ο κ. Παπούλιας συνομίλησε με κατοίκους του νησιού για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο στο νησί Ψεριμος, το οποίο είχε δοκιμαστεί αρκετά από την κακοκαιρία του περασμένου Νοέμβρη αφού είχαν σημειωθεί αρκετές ζημιές κυρίως στα έργα υποδομής. Στο νησί πρόκειται να μείνει αρκετή ώρα και θα έχει συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να πάει στην Κάλυμνο όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του, από τον δήμο Καλύμνου.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραβρέθηκε στην τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, στην Καλαμάτα.
Το Καστελόριζο επισκέφθηκαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για να παραστούν στον εορτασμό των Θεοφανείων.
Οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, παρέστησαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού και τους υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη. Μετά την τελετή, οι δύο υπουργοί είχαν συνομιλίες με κατοίκους του νησιού για τοπικά θέματα και προβλήματα και μοίρασαν δώρα στα παιδιά του σχολείου.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο της τοπικής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ). Ακολούθως θα μεταβούν στα στρατιωτικά φυλάκια των νήσων Στρογγύλης και Ρω, ενώ θα καταθέσουν στεφάνι προς τιμή της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.
Στον Πειραιά
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, προεξάρχοντος και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Α' Πειραιά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Πρώην απόστρατοι, βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος και του πολεμικού ναυτικού, έπεσαν στη θάλασσα για τον σταυρό. Πρόκειται για εννέα άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Μετά την τελετή, ο Μητροπολίτης Πειραιώς επέδωσε, ως ενθύμιο, στον καθένα έναν σταυρό. Το σχήμα «Π» που συμβολίζει τον Πειραιά είχαν σχηματίσει, στο σημείο όπου ρίχτηκε ο σταυρός, οι δύο κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού «Ορμή» και «Τόλμη» και το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη».
Ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε δηλώσεις τους τόνισε: «Το 2014 είναι η χρονιά της τελικής προσπάθειας για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, να πιάσουν τόπο οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού και να μπορέσουμε οριστικά να διορθώσουμε τις παθογένειες, που μας οδήγησαν ως κοινωνία σε αυτή την κρίση. Δεν επιτρέπεται, ούτε να ανακόψουμε ρυθμούς, ούτε να εφησυχάσουμε, διότι έτσι θα διακινδυνέψουμε όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Γι' αυτό, πρέπει ενωμένοι με αποφασιστικότητα να κάνουμε και αυτή τη χρονιά αυτά που πρέπει, για να βγει η πατρίδα από την κρίση για να μπορέσουν να ελπίσουν οι νέες γενιές, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην εργασία, να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην ελπίδα».
Στην Καλαμάτα
Με βροχερό καιρό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου της πόλης και προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, βουλευτών του νομού, των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλεως και του νομού, καθώς και πλήθους πολιτών που αψήφησαν τη βαρυχειμωνιά και πήγαν στην παραλία.
«Εύχομαι να λάμπει πάντα, μέσα σε όλους μας,το φως της Πίστης και στο Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τα έργα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας στη γέφυρα Νέδοντος, τα οποία ολοκληρώνονται, και σημείωσε ότι η κατασκευή τέτοιων έργων μειώνει την ανεργία και δίνει ελπίδα στον κόσμο.«Καινούριες γέφυρες και καινούριοι δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας και αποτελέσματος. Όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο και μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα, ανθρώπους και εμπορεύματα, αλλά κυρίως γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Και αυτό είναι για εμάς η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Από μια κρίση η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, την ανεργία. Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter