Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κατευθυντήριες γραμμές για εναλλακτικά καύσιμα

0Bunkering

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός κινείται για την ανάπτυξη περαιτέρω κατευθυντήριων γραμμών για τη χρήση άλλων εναλλακτικών καυσίμων όπως η αμμωνία και το υδρογόνο.
Η υποεπιτροπή για τη μεταφορά φορτίων και εμπορευματοκιβωτίων, η οποία συνεδρίασε στο Λονδίνο, συμφώνησε κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση υγραερίου (LPG), προσθέτοντας στη σειρά διατάξεων που έχουν ήδη αναπτυχθεί για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, τη μεθυλική/αιθυλική αλκοόλη και τις κυψέλες καυσίμου.
Η CCC κάλεσε επίσης «τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη και τους διεθνείς οργανισμούς» να αναπτύξουν κατευθυντήριες γραμμές για τον ανεφοδιασμό υγραερίου για να βοηθήσουν τα πληρώματα, τους προμηθευτές καυσίμων και τα λιμάνια στην παράδοση υγραερίου στα πλοία.
Η ομάδα ανέπτυξε διατάξεις εξαερισμού, διαδικασίες διακοπής λειτουργίας έκτακτης ανάγκης για την προστασία του μηχανοστασίου σε περίπτωση διαρροής και συμφώνησε ότι η εκτίμηση κινδύνου ήταν «αναπόσπαστο μέρος» για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πλοίων που χρησιμοποιούν υγραέριο ως καύσιμο.
Οι κανόνες για τη χρήση του υγραερίου θα πρέπει τώρα να εγκριθούν από την Επιτροπή Ναυτικής Ασφάλειας που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο πριν τεθεί σε ισχύ.
Εν τω μεταξύ, αναπτύχθηκαν σχέδια ενδιάμεσων κατευθυντήριων γραμμών για τα πλοία που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο, τα οποία θα μετακινηθούν σε μια ομάδα αλληλογραφίας για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ αναμένεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της υποεπιτροπής θα αναπτύξει/οριστικοποιήσει περαιτέρω κατευθυντήριες γραμμές για τα πλοία που χρησιμοποιούν αμμωνία ως καύσιμο.
Γραπτή έκθεση της ομάδας αλληλογραφίας σχετικά με αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να υποβληθεί και να επανεξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση της CCC το 2023.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter