Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εννέα μετανάστες συνελήφθησαν για πειρατεία μετά από… διάσωση από πλοίο

somali piracy 432

Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν εννέα μετανάστες με την κατηγορία της πειρατείας επειδή απείλησαν το πλήρωμα του πλοίου που τους διέσωσε στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου.
Το σκάφος OSV Vos Pace συνάντησε δύο βάρκες μεταναστών σε μια θέση περίπου 50 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Λανθαρότε, του ανατολικότερου νησιού των Καναρίων Νήσων. Το πρώτο σκάφος είχε περίπου 44 επιβαίνοντες. Το δεύτερο εντοπίστηκε λίγο αργότερα και είχε άλλους 35 επιβαίνοντες. Η πλειοψηφία ήταν άνδρες από χώρες της Βόρειας Αφρικής, μαζί με δώδεκα γυναίκες και παιδιά. Και οι 79 επιβιβάστηκαν. Δεδομένου ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε ύδατα εντός της μαροκινής ζώνης ευθύνης για τη διάσωση στη θάλασσα, το Vos Pace κατευθύνθηκε προς το λιμάνι Tan Tan του Μαρόκου για να παραδώσει τους επιζώντες.
Ενώ βρίσκονταν καθ' οδόν για το Tan Tan, εννέα μετανάστες «στασίασαν» και διέταξαν το πλήρωμα να κατευθυνθεί προς το ισπανικό έδαφος στις Καναρίους Νήσους, όπου θα είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν άσυλο στο έδαφος της ΕΕ. Το πλήρωμα άλλαξε πορεία προς τη Φουερτεβεντούρα και ενημέρωσε εκ των προτέρων τις ισπανικές αρχές ότι ορισμένοι από τους μετανάστες είχαν γίνει «πολύ επιθετικοί» και τράβηξαν μαχαίρια όταν έμαθαν ότι κατευθύνονταν πίσω στο Μαρόκο. Η ισπανική αστυνομία, σύμφωνα με Ισπανικά μμε, με εξοπλισμό αντιμετώπισης ταραχών συνάντησε το πλοίο στην προβλήτα και συνέλαβε τους εννέα υπόπτους. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες πειρατείας, οι οποίες θα επισύρουν ελάχιστη ποινή φυλάκισης δέκα ετών εάν καταδικαστούν.

*φωττό αρχείου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter