Πλοίο φλέγεται κοντά στα Στενά του Ορμούζ - Τουρκικό πλοίο χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους στη Μαύρη Θάλασσα
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: NEA
- Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2026 07:18
Η βρετανική υπηρεσία UK Maritime Trade Operations (UKMTO) ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορά για πλοίο που έχει τυλιχθεί στις φλόγες στα ανοιχτά του Ομάν.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της UKMTO, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου οκτώ ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της περιοχής Κουμζάρ, στο βόρειο Ομάν, πολύ κοντά στη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια δίοδο.
Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί και η κατάσταση παραμένει υπό διερεύνηση.
Εξ άλλου Τουρκικό εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε χθες από τρεις ρωσικούς πυραύλους και πέντε ναυτικοί σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η τύχη άλλων πέντε μελών του πληρώματος παραμένει άγνωστη.
Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, που ήταν φορτωμένο με δημητριακά, χτυπήθηκε από τρεις πυραύλους τύπου κρουζ «ενώ απομακρυνόταν από τη ζώνη των συγκρούσεων», ανέφερε η πηγή αυτή.
Οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν απομακρύνθηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Οδησού, στη Μαύρη Θάλασσα.
