Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έλλειμμα ρεκόρ σε αξιωματικούς, εκτιμά ο Drewry

naytikiekpaideusi

Η έλλειψη προσφοράς αξιωματικών έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ και δεν αναμένεται να βελτιωθεί, οδηγώντας σε πληθωρισμό του κόστους επάνδρωσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Manning Annual Review and Forecast που δημοσίευσε η παγκόσμια ναυτιλιακή εταιρεία συμβούλων Drewry.


Το κενό διαθεσιμότητας αξιωματικών για το 2023 έχει διευρυνθεί σε έλλειμμα που αντιστοιχεί περίπου στο 9% της παγκόσμιας δεξαμενής, το οποίο αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση από το περσινό έλλειμμα του 5% και το υψηλότερο επίπεδο από τότε που η Drewry άρχισε να αναλύει την αγορά ναυτικών πριν από 17 χρόνια. Παρόμοια επίπεδα ελλείμματος προβλέπονται για την περίοδο 2023-2028 με βάση τα όρια της προσφοράς νέων ναυτικών που θα είναι διαθέσιμα κατά την περίοδο αυτή. Αν και τα επίπεδα αυτά του ελλείμματος βασίζονται στον αριθμό των πλοίων σε συνδυασμό με παραδοχές για τα επίπεδα πληρώματος και, επομένως, είναι σε μεγάλο βαθμό θεωρητικά, δείχνουν σαφώς ότι η αγορά εργασίας ναυτικών έχει γίνει ιδιαίτερα στενή, με σημαντικές επιπτώσεις στην πρόσληψη και τη διατήρηση, καθώς και στο κόστος επάνδρωσης.
Oι εργοδότες αναζητούν εναλλακτικές πηγές προσφοράς για να καλύψουν το κενό και οι μισθοί έχουν επίσης αρχίσει να παρουσιάζουν μεγαλύτερη αστάθεια, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας στελέχωσης της Drewry, Rhett Harris. Ενώ σε τομείς όπως τα containerships και τα πλοία υπεράκτιου εφοδιασμού έχουν ήδη παρατηρηθεί αυξανόμενα μισθολογικά ποσοστά λόγω της δύναμης των κλάδων, αναμένουμε ότι το μισθολογικό κόστος θα επιταχυνθεί και για άλλους τύπους πλοίων, πρόσθεσε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter