Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεργασία Eni, RINA για ενίσχυση της ενεργειακής μετάβασης της ναυτιλίας

0Eni

Ο ενεργειακός κολοσσός Eni και ο Ιταλικός νηογνώμονας RINA υπέγραψαν συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη πρωτοβουλιών που μπορούν να συμβάλουν στην ενεργειακή μετάβαση και την απαλλαγή των αντίστοιχων δραστηριοτήτων τους από τις ανθρακούχες εκπομπές, και ιδίως των θαλάσσιων μεταφορών. Σύμφωνα με την Eni, η συμφωνία επικεντρώνεται στη χρήση βιοκαυσίμων HVO (υδρογονωμένων φυτικών ελαίων) που παράγονται από την Eni στα βιοδιυλιστήρια της Βενετίας και της Gela, καθώς και άλλων φορέων ενέργειας, όπως το μπλε ή πράσινο υδρογόνο και η αμμωνία από βιογενείς, ανανεώσιμες ή απόβλητες πρώτες ύλες που δεν ανταγωνίζονται την τροφική αλυσίδα, στον ναυτικό τομέα. Επιπλέον, η εταιρική σχέση περιλαμβάνει την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την εφοδιαστική και την αλυσίδα αξίας νέων φορέων ενέργειας, καθώς και την υιοθέτηση πιστοποιημένων μεθόδων για τον ταξινομικό υπολογισμό των οφελών εκπομπών που θα δημιουργήσουν. Η Eni δήλωσε ότι τα δύο μέρη θα εξετάσουν επίσης τη διεξαγωγή πειραμάτων και πιλοτικών έργων που σχετίζονται με τη δέσμευση εκπομπών CO2 επί του σκάφους, προκειμένου να συμβάλουν περαιτέρω στην επιδίωξη των στόχων βιωσιμότητας του ναυτικού τομέα.
Ο Giuseppe Ricci, Chief Operating Officer for Energy Evolution της Eni, δήλωσε: «Η Eni και ο RINA μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην απαλλαγή των θαλάσσιων μεταφορών από τις ανθρακούχες εκπομπές με τον πλούτο της τεχνογνωσίας και των τεχνολογικών δυνατοτήτων τους. Ακολουθώντας μια προσέγγιση ανεξαρτήτως τεχνολογίας, διερευνούμε πολλαπλές λύσεις. Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, θα έχουμε την ευκαιρία να τις μελετήσουμε και να τις αναπτύξουμε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, με στόχο να καταστούν οι θαλάσσιες μεταφορές πιο βιώσιμες και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πλοιοκτητών και των φορέων εφοδιαστικής».
Ο Ugo Salerno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του RINA, σχολίασε: «Η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών είναι ο δρόμος προς τον κοινό στόχο της απαλλαγής της βιομηχανίας και των μεταφορών από τις ανθρακούχες εκπομπές. Με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας με την Eni, θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων ενεργειακού εφοδιασμού. Η συνεργασία μας θα ξεκινήσει εστιάζοντας στον ναυτιλιακό τομέα, μια διαφοροποιημένη και δύσκολο να μειωθεί βιομηχανία που μπορεί να βασιστεί σε πρωτοβουλίες που έχουν ήδη υιοθετηθεί από άλλους βιομηχανικούς τομείς για την απαλλαγή των δραστηριοτήτων από τις ανθρακούχες εκπομπές ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter