Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

BV: Η ναυτιλία και η προσαρμογή στην αγορά άνθρακα

bv

O Γαλλικός Νηογνώμονας Bureau Veritas (BV), φιλοξένησε την 24η συνεδρίαση της Επιτροπής Ελλάδος και Ζώνης της Μαύρης Θάλασσας. Η φετινή Επιτροπή συγκέντρωσε ηγέτες της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας και φιλοξενήθηκε από την Αντιπρόεδρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Ζώνης Μαύρης Θάλασσας και Αδριατικής, κα Paillette Παλαιολόγου υπό την Προεδρία του κ. Γιώργου Προκοπίου και παρουσία του Προέδρου του Marine & Offshore Division της BV, κ. Matthieu De Tugny.

Η κα.Παλαιολόγου, δήλωσε: Διαθέτουμε μακροχρόνιες και βαθιά ριζωμένες σχέσεις με όλη την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, γεγονός που αντανακλά την εκτεταμένη παρουσία μας και την ισχυρή δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων στη διαχείριση της μετάβασης του κλάδου. Είναι ο ρόλος μας ως οργανισμός να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και να φέρνουμε σε επαφή τους ηγέτες του κλάδου για να συζητήσουμε τις προκλήσεις και τις πιθανές λύσεις που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η ετήσια συνάντηση της Επιτροπής είναι ένα φόρουμ για τoν BV για να μοιραστεί και να συζητήσει τις προκλήσεις του κλάδου, καθώς και τις τελευταίες τεχνικές εξελίξεις. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου με τον κλάδο για την αντιμετώπιση των τεχνικών, επιχειρησιακών και κανονιστικών προκλήσεων.
Ο κ. Γιώργος Προκοπίου Πρόεδρος της Επιτροπής, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε ένα νέο μέλος, την κ. Ιωάννα Προκοπίου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Sea Traders S.A. και ιδρύτρια της Prominence Maritime S.A.. Οι δραστηριότητες και οι τελευταίες πρωτοβουλίες του BV παρουσιάστηκαν από τον κ. Matthieu de Tugny. Ανέλυσε λεπτομερώς τις δραστηριότητες του Ομίλου BV και μοιράστηκε τα οφέλη από το εύρος των δραστηριοτήτων σε όλες τις δραστηριότητες του BV - κτίρια και υποδομές, πιστοποίηση, αγροδιατροφή και εμπορεύματα, καταναλωτικά προϊόντα και βιομηχανία. Μίλησε επίσης για το διαρκώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό τοπίο της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εστιάζοντας στην τεχνογνωσία και την τεχνική υπεροχή της BV.
Ο Δρ Ιωάννης Κοκαράκης, Τεχνικός Διευθυντής της Ζώνης SEEBA, έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση των κανονιστικών πλαισίων της ΕΕ και του ΙΜΟ, η οποία συμπληρώθηκε από παραδείγματα των επιπτώσεών τους στο κόστος λειτουργίας των πλοίων. Ακολούθησε ο κ. Andrew Wilson, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και συμβουλευτικών υπηρεσιών της BRS, ο οποίος επικεντρώθηκε στην επισκόπηση της αγοράς, την τρέχουσα γεωπολιτική, την ενεργειακή μετάβαση και τη νέα "αγορά άνθρακα" στην οποία πρέπει να προσαρμοστεί η ναυτιλία.
Το δεύτερο μέρος της Επιτροπής ξεκίνησε με τον κ. Βασίλη Δημουλά, Διευθυντή Τεχνολογίας και Καινοτομίας της SEEBA Zone, ο οποίος παρουσίασε δύο τεχνολογίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την απαλλαγή από τον άνθρακα: τη μεθανόλη ως καύσιμο και τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS). Αυτό συμπληρώθηκε με παραδείγματα της επίδρασής τους στο OPEX των πλοίων.
Ο κ. Benoit Grovel, Gas Expertise Director, BV Marine & Offshore, πραγματοποίησε μια κατάλληλα συμπληρωματική παρουσίαση σχετικά με τους υγρούς μεταφορείς CO2, την τεχνολογία τους και το εμπόριο. Ακολούθησε ο Δρ Κοκαράκης, ο οποίος διερεύνησε το ερώτημα αν τα ηλεκτρικά ή/και συνθετικά καύσιμα είναι η σωστή λύση για την απαλλαγή της ναυτιλίας από τον άνθρακα.
Τέλος, η κ. Ελένη Λετώνη, Συντονίστρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Επικοινωνίας, έκανε μια παρουσίαση για την ιστορική εξέλιξη των εκλογών στη γενέτειρα της δημοκρατίας

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter