Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην προεδρία της BIMCO ο Nikolaus H. Schues

0Nikolaus H Schues11

Η BIMCO, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή ένωση στον κόσμο, εξέλεξε τον Nikolaus H. Schües, Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδιοκτήτη της Reederei F. Laeisz ως Πρόεδρο στη γενική συνέλευση του οργανισμού στο Χονγκ Κονγκ χθες Πέμπτη 25 Μαΐου 2023.


Ο Schües αναλαμβάνει ως ο 46ος Πρόεδρος της BIMCO. Διαδέχεται τη Sabrina Chao της Wah Kwong Maritime Transport Holdings Limited, η οποία ολοκλήρωσε τη διετή θητεία της.
«Είναι τιμή μου να εκλεγώ πρόεδρος ενός οργανισμού που αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε μια εποχή που το έργο της απαλλαγής της βιομηχανίας μας από τον άνθρακα γίνεται όλο και πιο επείγον», ανέφερε ο Schües.
"Μία από τις βασικές προτεραιότητές μου για τα επόμενα δύο χρόνια είναι η BIMCO να είναι μια ισχυρή δύναμη στον τομέα της ψηφιοποίησης και της βελτιστοποίησης της ναυτιλίας. Πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρωθούμε στις λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε σήμερα και να μην πέσουμε στην παγίδα να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στα σωστά καύσιμα του αύριο. Η βιομηχανία μας έχει έτοιμες ψηφιακές λύσεις, οι οποίες μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τώρα. Βλέπω τεράστιες δυνατότητες για να βοηθήσω τη βιομηχανία να εφαρμόσει τέτοιες λύσεις και να κάνει τη ναυτιλία πιο πράσινη στη διαδικασία ",ανέφερε. "Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι αξιόπιστη για να μεταφέρει περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου και ένας από τους πιο κρίσιμους ρόλους της BIMCO είναι να υποστηρίξει τη βιομηχανία, ώστε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τον άνθρακα χωρίς διαταραχή στο παγκόσμιο εμπόριο", κατέληξε ο Schües.
Ο Nikolaus H. Schües εντάχθηκε στη Reederei F. Laeisz, η οποία γιορτάζει την 200ή επέτειό της το 2024, το 1993. Είναι μέλος της Προεδρικής Επιτροπής της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών, Αναπληρωτής Πρόεδρος του UK P &; I Club, Μέλος της Επιτροπής του Norwegian Hull Club και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Schutzverein Deutscher Rheder.
Οι πρόεδροι της BIMCO υπηρετούν διετή θητεία. Για να διασφαλιστεί η οργανωτική συνέχεια, ο ορισθείς Πρόεδρος συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο για δύο έτη πριν τεθεί υποψηφιότητα για εκλογή ως Πρόεδρος. Ο απερχόμενος Πρόεδρος παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο για επιπλέον διετή θητεία ως Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος, μετά την οποία οι Προηγούμενοι Πρόεδροι είναι ex officio μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Schües αναλαμβάνει μετά από διετή θητεία ως ορισθείς Πρόεδρος. Στη γενική συνέλευση, ο Paul Pathy της Fednav International Ltd, Καναδάς, εξελέγη ως ορισθείς Πρόεδρος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter