Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναζητούνται ναυτικοί…

0naytikoi

Η ναυτιλία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ζήτημα έλλειψης ναυτικών που πρέπει να αντιμετωπιστεί, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.
Δεδομένης της ανάγκης οι ναυτικοί να πληρούν τον κώδικα προτύπων εκπαίδευσης, πιστοποίησης και τήρησης φυλακών για ναυτικούς, ο τομέας χρειαζόταν 90.000 εκπαιδευμένους αξιωματικούς για να λειτουργήσει τον παγκόσμιο στόλο έως το 2026, δήλωσε, σύμφωνα με την Lloyd;s List, ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Guy Platten στο συνέδριο Crew Connect Global στη Μανίλα.
Ο αριθμός διαμορφώθηκε μετά την εξέταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οποία έχει αποκόψει περίπου το 14% των παγκόσμιων ναυτικών, είπε, προσθέτοντας ότι η έλλειψη ναυτικών θα έχει επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς οι πλοιοκτήτες δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν το υψηλό επίπεδο παγκόσμιων αγαθών και υπηρεσιών όπως πριν ξεκινήσει ο πόλεμος.
«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παγκόσμιο εμπόριο να επιβραδυνθεί», δήλωσε ο κ. Platten. «Ο ναυτιλιακός τομέας εξακολουθεί να προσφέρει μια εξαιρετική καριέρα και είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ναυτικοί. Οι κυβερνήσεις και η βιομηχανία πρέπει να συνεργαστούν στις προσλήψεις, αν θέλουμε να αποφύγουμε αυτή την παγκόσμια έλλειψη».
Η αντιμετώπιση της διαφορετικότητας είναι μια άλλη πρόκληση για τον τομέα, είπε. «Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να δείξουμε ότι η ναυτιλία είναι μια καριέρα για όλους, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο ή τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Δεν πρέπει να αποφεύγουμε τις δύσκολες συζητήσεις, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να δείξουμε ότι η ναυτιλία είναι ένας τομέας που πραγματικά καλωσορίζει τους πάντες. Ένα ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό προσφέρει οφέλη σε όλους».
Το ICS έχει αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος της έλλειψης προσωπικού.
Καθώς η ναυτιλία κάνει μεγάλα βήματα προς την απανθρακοποίηση, είναι επίσης σημαντικό να επανεκπαιδευτούν και να αναβαθμίσουν τους ναυτικούς, ώστε να μπορούν να έχουν τις δεξιότητες του μέλλοντος, δήλωσε ο κ. Platten. Αναφέρθηκε στα 10 σχέδια δράσης για τη ναυτιλία που ξεκίνησαν στην COP27 ως απάντηση στην έρευνα DNV που έδειξε ότι έως και 800.000 ναυτικοί θα μπορούσαν να χρειαστούν αναβάθμιση των δεξιοτήτων άνθρακα, για να επιτρέψουν τη μετάβαση του τομέα σε πιο βιώσιμα καύσιμα, έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter