Τετ04302025

Last updateΤετ, 30 Απρ 2025 6am

«WE ARE TOGETHER» - Ξεκίνησαν οι εργασίες του Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου του International Propeller Club of the United States- Τιμήθηκε η πρόεδρος της ΕΕΕ Μ. Τραυλού

0λαλα

Ξεκίνησαν νωρίτερα το πρωί οι εργασίες του Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου του International Propeller Club of the United States που φιλοξενείται και διοργανώνεται από το Propeller Club του Πειραιά, στο Grand Hyatt Hotel. Στην εναρκτήρια τελετή επιδόθηκε στην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού η διάκριση της ναυτιλιακής προσωπικότητας της χρονιάς International Propeller Club «maritime person of the year» από τον James C. Patti, President of the International Propeller Club.Η κ. Τραυλού παραλαμβάνοντας την διάκριση επεσήμανε η ελληνική ναυτιλία είναι στενός συνεργάτης των ΗΠΑ για να τονίσει ότι η ναυτιλία των Ελλήνων παραμένει δεσμευμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών για μια πιο αποτελεσματική μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία.


Απευθύνοντας χαιρετισμό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην δυναμική του θαλάσσιου τουρισμού σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η πανδημική κρίση επιτάχυνε της προκλήσεις για να αναφερθεί στο μεγάλο κεφάλαιο της πράσινης μετάβασης της ναυτιλίας και στις τεχνολογίες που αναπτύσσονται για να τονίσει, χρησιμοποιώντας το «μότο» της διοργάνωσης, ότι αυτό δείχνει πως πρέπει όλοι μαζί να κινηθούν για να επιτύχουν την πρόδο και ανάπτυξη της ναυτιλίας σε όλα τα επίπεδα. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί- υπενθυμίσει- στην δύναμη της ναυτιλίας της χώρας ενώ χαρακτήρισε ως την πιο κρίσιμη και περίπλοκη πρόκληση για την ναυτιλία την απανθρακοποίηση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο «μεγάλο κεφάλαιο» της ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και στην πρόκληση της κάλυψης των αναγκών της ναυτιλίας σε έμψυχο δυναμικό. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του του Propeller Club του Πειραιά και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Κωστής Φραγκούλης, καλωσορίζοντας τους συνέδρους σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η διοργάνωση θα αφήνει ένα «στίγμα» στα ναυτιλιακά πράγματα χαρακτηρίζοντας αυτή σημαντική και αντικατοπτρίζουσα το ρόλο αλλά και τη σημασία του δικτύου των Propeller Clubs το οποίο και εμπλέκεται ενεργά στην προσπάθεια για το μέλλον στη ναυτιλία. Μαζί για την ναυτιλία , μαζί και για το μέλλον, κατέληξε ο κ. Φραγκούλης.
Εκπρόσωποι από 72 club από 18 κράτη βρίσκονται στην Ελλάδα ενώ πλειάδα ναυτιλιακών στελεχών υψηλού επιπέδου συμμετέχουν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ομιλιών, παρουσιάσεων και δυναμικών πάνελ, όπου θα τεθούν και θα συζητηθούν τα πιο φλέγοντα ζητήματα στη διεθνή ατζέντα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Οι συζητήσεις θα εμβαθύνουν σε μια σειρά διαφορετικών θεμάτων, όπως ο αντίκτυπος που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία στο διεθνές εμπόριο, στην ενέργεια και στα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζεται ο κλάδος από τους συνεχώς μεταβαλλόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και την υποχρέωση απαλλαγής από τον άνθρακα. Άλλα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης αφορούν την αναβάθμιση και ενίσχυση των δεξιοτήτων των πληρωμάτων και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πλοίων μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης, που αναμένεται να μετασχηματίσουν το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter