Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βρετανία: Πενταετής θαλάσσια στρατηγική πέντε αξόνων

0Βρετανική σημαία

Η Βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να εφαρμόσει μία νέα θαλάσσια στρατηγική σε ορίζοντα πενταετίας με πέντε βασικούς άξονες. Αποκαλύπτοντας την πενταετή στρατηγική, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps καθόρισε τις κατευθυντήριες αρχές για την προσέγγιση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά τη διαχείριση απειλών και κινδύνων στο εσωτερικό και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης της παγκοσμίως κορυφαίας κοινότητας χαρτογράφησης του θαλάσσιου βυθού του Ηνωμένου Βασιλείου και της αντιμετώπισης της παράνομης αλιείας και των ρυπογόνων δραστηριοτήτων στη θάλασσα. Η νέα στρατηγική επαναπροσδιορίζει τη θαλάσσια ασφάλεια ως τηρώντας τους νόμους, τους κανονισμούς και τους κανόνες για την παροχή ενός ελεύθερου, δίκαιου και ανοικτού θαλάσσιου τομέα. Με αυτή την προσέγγιση, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία και περιβαλλοντική ζημία στις θάλασσές της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι υφυπουργοί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra), το Υπουργείο Μεταφορών (DfT), το Υπουργείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO), το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας (MOD) θα επικεντρωθούν σε πέντε στρατηγικούς στόχους:
-Δημιουργία του πιο αποτελεσματικού πλαισίου θαλάσσιας ασφάλειας στον κόσμο για τα σύνορα, τους λιμένες και τις υποδομές του Ηνωμένου Βασιλείου.
-Υιοθέτηση μιας προσέγγισης ολόκληρου του συστήματος για να προσελκυσθούν παγκοσμίως κορυφαίες δυνατότητες και εμπειρογνωμοσύνη για να ανταποκριθεί η Βρετανία σε νέες, αναδυόμενες απειλές.
-Διασφάλιση της ασφάλειας της διεθνούς ναυτιλίας, της απρόσκοπτης μεταφοράς αγαθών, πληροφοριών και ενέργειας για την υποστήριξη της συνεχούς παγκόσμιας ανάπτυξης και της οικονομικής μας ευημερίας.
-Προάσπιση της παγκόσμιας θαλάσσιας ασφάλειας που υποστηρίζεται από την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και τη διεθνή τάξη.
-Αντιμετώπιση απειλών για την ασφάλεια και παραβιάσεων των κανονισμών που έχουν αντίκτυπο σε ένα καθαρό, υγιές, ασφαλές, παραγωγικό και βιολογικά ποικιλόμορφο θαλάσσιο περιβάλλον.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Sarah Treseder, δήλωσε: «Μια προληπτική στρατηγική θαλάσσιας ασφάλειας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ασφάλειας των εμπορικών οδών και του ενεργειακού εφοδιασμού, ειδικά για ένα νησιωτικό έθνος. Οι σημερινές ευπρόσδεκτες δεσμεύσεις για τη βελτίωση της συνεργασίας, τόσο με τη βιομηχανία όσο και με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, θα βοηθήσουν στην παροχή ενός πιο ασφαλούς θαλάσσιου περιβάλλοντος και θα βοηθήσουν στην παροχή εμπιστοσύνης στη ναυτιλιακή κοινότητα».
Ο Mark Simmonds, Διευθυντής Πολιτικής και Εξωτερικών Υποθέσεων της British Ports Association, δήλωσε: «Τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζονται στενά με την κυβέρνηση και τις αρχές επιβολής του νόμου για να διευκολύνουν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο τόνους εμπορίου και δεκάδες εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν απειλές για τη συλλογική μας ασφάλεια και προστασία. Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε αυτή τη σχέση καθώς συμβάλλουμε στην επίτευξη αυτών των στρατηγικών στόχων».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter