Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέες απαιτήσεις από τον IACS για το cyber security

0cyber secu 1

Η International Association of Classification Societies (IACS) δημοσίευσε πρόσφατα νέες ενοποιημένες απαιτήσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αυτές θα είναι υποχρεωτικές για τα ταξινομημένα πλοία και τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις που ανατίθενται για κατασκευή από την 1η Ιανουαρίου 2024 και μετά.
Οι νέες ενοποιημένες απαιτήσεις τη IACS (URs) βασίζονται σε αναγνωρισμένα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο βιομηχανικών συστημάτων αυτοματισμού και ελέγχου, όπως το IEC 62443. Εν συντομία, οι νέες IACS URs καλύπτουν τα ακόλουθα κύρια θέματα: Πεδίο εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων OT για σημαντικές λειτουργίες του σκάφους, εντοπισμός και προστασία από κυβερνοαπειλές,ε ντοπισμός περιστατικών, μέσα ανταπόκρισης και ανάκτησης και δυνατότητες βελτίωσης ασφάλειας συστημάτων και εξαρτημάτων
Τα URs θα είναι υποχρεωτικά για τα ταξινομημένα πλοία και τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις που ανατίθενται για κατασκευή την 1η Ιανουαρίου 2024 ή αργότερα. Όπως αναφέρει σε σχετικό ενημερωτικό του ο DNV κατά συνέπεια, η σημειογραφία κατηγορίας DNV Cyber secure (Essential) θα είναι υποχρεωτική από αυτήν την ημερομηνία. Οι τεχνικές απαιτήσεις ασφάλειας των IACS URs E26 και E27 είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις σημειώσεις κλάσης του DNV για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και καλύπτονται από την τρέχουσα έκδοση της σημειογραφίας DNV κατηγορίας Cyber secure (Essential).
Έως ότου τεθούν σε ισχύ τα νέα URs, ο DNV ενθαρρύνει τους προμηθευτές προϊόντων, τα ναυπηγεία και τους πλοιοκτήτες να εφαρμόσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε συστήματα ελέγχου, σχεδιασμό πλοίων και σχετικά συστήματα διαχείρισης επί του σκάφους. Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή για τους προμηθευτές προϊόντων συστημάτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των URs, καθώς τα συστήματα αυτά ενδέχεται να χρειάζονται περαιτέρω αλλαγές ανάπτυξης και σχεδιασμού για να συμμορφωθούν με τις URs.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter