Δευ05052025

Last updateΔευ, 05 Μαϊ 2025 5pm

Τι συμβαίνει στη ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου;

capesize1Έχοντας κλείσει τον πρώτο μήνα του τελευταίου τριμήνου του έτους, ο προηγούμενος ενθουσιασμός φαίνεται να έχει εξατμιστεί τώρα λόγω της μεγάλης κατάρρευσης των ναύλων κυρίως στα Capesize πλοία σημειώνει ο ναυλομεσιτικός οίκος Allied Shipbroking.

Στη συνέχεια ο ναυλομεσιτικός οίκος χρησιμοποιεί το τεχνικό δείκτη Ulcer Index σε μια προσπάθεια να δώσει απαντήσεις αναφορικά με το ποια ρότα έχει χαράξει η ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου.

Όπως σημειώνει ο συγκεκριμένος δείκτης μπορεί να δώσει καλύτερη εικόνα του τρέχοντος momentum της καθοδικής κίνησης της αγοράς, με τη αγορά των Capesize να παρουσιάζει υπερβολές όσον αφορά το ρίσκο και τα Supramax να ακολουθούν.

Πάντως ο οίκος σημειώνει ότι ακόμη είναι πρόωρα τα οριστικά συμπεράσματα ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη αι άλλους δείκτες όπως π.χ. την αγορά FFA, η οποία γνώρισε απότομη διόρθωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου, όλο και περισσότεροι δείκτες συγκλίνουν στην ιδέα μιας πολύ πιο risky αγοράς που θα διαμορφωθεί στο εγγύς μέλλον.

 

allied1

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter