Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ECSA και ETF χαιρετίζουν την απόφαση του ΠΟΥ να δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών

0vaccine

Στις 16 Ιουλίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε τις επικαιροποιημένες οδηγίες του για τον οδικό χάρτη του οργανισμού για τα εμβόλια, προκειμένου να παράσχει ένα πλαίσιο για τις γενικές προτεραιότητες του προγράμματος, απαριθμώντας τους ναυτικούς στα φορτηγά πλοία ως βασική ομάδα που θα πρέπει να έχει προτεραιότητα σε περίπτωση περιορισμένων προμηθειών. Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) - ο οποίος είχε επανειλημμένα ταχθεί υπέρ μιας δίκαιης παγκόσμιας διανομής εμβολίων για να συμπεριληφθούν οι ναυτικοί - επαίνεσε τις συστάσεις του ΠΟΥ.
ECSA και ETF χαιρετίζουν τις επικαιροποιημένες οδηγίες της ΠΟΥ, σύμφωνα με τις προηγούμενες εκκλήσεις τους για πρόσβαση των ναυτικών κατά προτεραιότητα στον εμβολιασμό και επαινούν τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα και η ECSA και το ETF προτρέπουν τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Οι ναυτικοί σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρούς περιορισμούς, οι οποίοι αναγκάζουν πολλούς από αυτούς να εγκλωβιστούν στη θάλασσα, διακινδυνεύοντας σοβαρά προβλήματα στη σωματική και ψυχική τους ευεξία που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις λειτουργίες των πλοίων. Ωστόσο, οι παγκόσμιες θαλάσσιες αλυσίδες εφοδιασμού προμηθεύουν τον κόσμο με το 90% όλων όσων καταναλώνουμε, καθώς και τον τόσο απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας, τα φάρμακα και τους εμβολιασμούς για την καταπολέμηση του Covid19.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter