Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Ιωάννα Προκοπίου, πρόεδρος της Hellenic Decarbonization Committee (HDC) του RINA

ioannaprokopiou

Tην πρώτη Hellenic Decarbonization Committee (HDC) δημιουργεί από τις 6 Μαΐου ο Ιταλικός Νηογνώμονας RINA, με πρόεδρο την Ιωάννα Προκοπίου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Prominence Maritime.

Η επιτροπή θα αποτελείται από μια επιλεγμένη ομάδα από πλοιοκτήτες, τεχνικούς, ναυπηγούς, προμηθευτές καυσίμων και ναυλωτές.
Σκοπός της Επιτροπής είναι η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων που θα στοχεύσει σε βελτιώσεις στην τεχνολογία, στις κανονιστικές ρυθμίσεις, στις ψηφιακές υπηρεσίες και στην χρηματοδότηση «πράσινων» τεχνολογιών προς όφελος ολόκληρης της βιομηχανίας.
Η Ιωάννα Προκοπίου, πρόεδρος της HDC, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η πρωτοβουλία του RINA στοχεύει να φέρει διαφορετικούς stakeholders της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Ο Massimo Volta, Marine EMEA Region EVP στον RINA, δήλωσε ότι η απαλλαγή από τον άνθρακα θα είναι ο κύριος μοχλός που θα καθοδηγήσει τον ναυτιλιακό τομέα τα επόμενα χρόνια. Ο Σπύρος Ζολώτας, Senior Director του RINA Marine Southern Europe & Africa Area, πρόσθεσε ότι μέσω της επιτροπής αυτής ο RINA θέλει να μεγιστοποιήσει τη συμβολή της Ελλάδος στην προσπάθεια της διεθνούς ναυτιλίας για την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter