Καίγεται ελληνικό φορτηγό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα- ένας νεκρός (UPD)
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: NEA
- Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 09:57

Ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες κατάσβεσης από σωστικά συνεργία της Ινδίας της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στο υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη». Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΥΝΝΠ νεκρός είναι ο 55χρονος β' μηχανικός του πλοίου και τραυματίας ο 26χρονος γ. μηχανικός τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Το πλοίο κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική και έχει πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες.
Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 4:00 ώρα Ελλάδος.Το πλοίο ,πλοιοκτήτρια εταιρεία του οποίου είναι η Marmaras Navigation παραμένει ακυβέρνητο, δίχως εισροή υδάτων, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος πλέουν παραπλέοντα πλοία και εχει ζητηθεί να σταλεί ελικοπτερο για τη μεταφορά του τραυματία, Γ´ Μηχανικού.
Το επιχειρησιακό κομμάτι της διάσωσης του πληρώματος και ρυμούλκησης του πλοίου εχει αναλάβει το Κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού της Ινδίας, στη Βομβάη.