Πεμ09192024

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2024 5pm

Συντρίμια και βαλίτσες από το μοιραίο Boeing αναζητεί το Ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Elka Athina» στα Στενά της Μάλακα

Elka Athina

Ερωτηματικά προκαλεί το σήμα που εξέδωσε παράκτιος σταθμός της Ινδονησίας, ο οποίος ζήτησε από το Ελληνικό δεξαμενόπλοιο Elka Athina, του Ομίλου Καρνέζη, να σπεύσει σε σημείο που του υποδείχθηκε στα Στενά Της Μάλακας, όπου ο εν λόγω σταθμός φέρεται να έχει εντοπίσει αντικείμενα τα οποία αποδίδονται στο χαμένο Boeing.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας iefimerida το ελληνικό πλοίο «ELKA Athina» πριν από λίγες ώρες έλαβε μήνυμα από παράκτιο σταθμό της Ινδονησίας με στίγμα: πλάτος 0551 βόρειο και μήκος 09657,5 ανατολικό, ότι στην περιοχή βρέθηκαν βαλίτσες που ενδεχομένως να ανήκουν στους επιβάτες της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines.

Πλοίαρχος του ELKA Athina είναι ο Δημήτρης Ζαμπέλης και ανθυποπλοίαρχος ο Δημήτρης Καραγιάννης. Ο ανθυποπλοίαρχος φέρεται να έχει επιβεβαιώσει ετο μήνυμα ότι βρέθηκαν βαλίτσες στην εν λόγω περιοχή προς την οποία πλέει το ελληνικό δεξαμενόπλοιο.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Στενό της Μάλακας είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα θαλάσσια σημεία καθώς πλήθος εμπορικών πλοίων διαπλέουν απο αυτά απο και προς την Κίνα και την Άπω Ανατολή.

Σημειώστε πως σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία προχθές στην εν λόγω περιοχή και εντός των Στενών υπήρχαν και προς τις δύο κατευθύνσεις 1.032 εμπορικά πλοία, ενώ χθες υπήρχαν 1.042. Σήμερα με βάσει το Marine Traffic υπάρχουν 1.135 πλοία, ενώ άλλα 88 αναμένουν στην ράδα της πλευράς των Στενών προς τον Ινδικό Ωκεανό για να εισέλθουν σε αυτά.

Πρακτικά και χωρίς βεβαίως να αποκλείεται το οτιδήποτε είναι λογικά αδύνατον κάποιο πλοίο να μην είδε το εν λόγω σκάφος να πέφτει στην θάλασσα εντός των Στενών ή να μην «έπεσε» πάνω σε συντρίμια του. Σε κάθε περίπτωση, σε λίγες ώρες όταν το Ελληνικό δεξαμενόπλοιο φτάσει στο σημείο που του έχουν υποδείξει οι ινδονήσιοι θα αποδειχθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter