Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύνοδος κορυφής για τους ναυτικούς του μέλλοντος…

0naytikoi

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), το Διεθνές Συμβούλιο Ναυτιλιακών Εργοδοτών Ltd. (IMEC) και η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φιλοξενήσουν μια σύνοδο κορυφής αποκλειστικά επικεντρωμένη στη διαμόρφωση του μέλλοντος μιας βιομηχανίας που διασφαλίζει ότι οι ναυτικοί παραμένουν στο επίκεντρό της - στη Μανίλα στις 26 Ιουνίου 2023.
Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) Gilbert H. Houngbo θα ανοίξει το εύστοχα τιτλοφορούμενο «Διαμορφώνοντας το μέλλον της ναυτιλίας – Ναυτικός 2050», η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει τα στοιχεία που απαιτούνται για τον επιτυχή μετασχηματισμό των ρόλων των ναυτικών ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ναυτιλίας στο μέλλον. Αυτό θα περιλαμβάνει την εκπαίδευση και την κατάρτιση, την ανάπτυξη ικανοτήτων και ανθεκτικότητας, την πρόσληψη και διατήρηση ναυτικών και τη διασφάλιση ότι οποιαδήποτε μετάβαση είναι ασφαλής, δίκαιη και ανθρωποκεντρική. Η πρόσληψη και η διατήρηση είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή, καθώς εκτιμάται ότι μέχρι το 2026 η ναυτιλιακή βιομηχανία θα χρειαστεί επιπλέον 90.000 ναυτικούς για να συνεχίσει να κινείται το εμπόριο.
Αυτή η σύνοδος κορυφής θα εξετάσει επίσης τους κινδύνους για τη ναυτιλία και το παγκόσμιο εμπόριο που είναι εγγενείς στον μετασχηματισμό της βιομηχανίας, καθώς και τις επενδύσεις και τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι επαρκής αριθμός ειδικευμένων ναυτικών είναι διαθέσιμος για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της ναυτιλίας το 2050.
Η σύνοδος κορυφής θα συγκεντρώσει υπουργούς της κυβέρνησης, ρυθμιστικές αρχές, πλοιοκτήτες, εργοδότες, συνδικάτα, ηγέτες της βιομηχανίας και παρόχους τεχνολογίας και υποδομών σε μια αίθουσα για να συζητήσουν τις απαιτήσεις για τους ναυτικούς το 2050. Ως ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ναυτικών παγκοσμίως, οι Φιλιππίνες προσφέρουν την ιδανική τοποθεσία για να συζητήσουν το μέλλον του εργατικού δυναμικού των ναυτικών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter