Σαβ10262024

Last updateΠαρ, 25 Οκτ 2024 8pm

Hapag και Maersk αυξάνουν τις οικονομικές προοπτικές για το 2024

0koyti

Παρά τις αυξήσεις στο λειτουργικό κόστος λόγω των εκτροπών της Ερυθράς Θάλασσας, τις διαταραχές λόγω απεργιών στα λιμάνια στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη και τους ασταθείς ρυθμούς, οι μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζουν να αναφέρουν ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα. Λόγω της ισχυρής ζήτησης και της μεταβλητότητας στην αγορά, τόσο η AP Moller-Maersk όσο και η Hapag-Lloyd ανακοίνωσαν σε ισχυρά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και αύξησαν τις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους 2024.
Λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου σε συνδυασμό με την ισχυρή ζήτηση της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων και τη συνέχιση της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα, η AP Moller-Maersk ανέφερε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ότι αυξάνει τις προβλέψεις της. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι προοπτικές για την αύξηση του όγκου της παγκόσμιας αγοράς εμπορευματοκιβωτίων για ολόκληρο το έτος 2024 είχαν αναθεωρηθεί σε περίπου 6% έναντι μιας πρόβλεψης στις αρχές του έτους για αρνητική έως επίπεδη απόδοση και της τελευταίας προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση όγκου 4% έως 6% .
Η Maersk αναφέρει ότι είχε συνολικά έσοδα 15,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο και έσοδα 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (EBITDA). Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει πλήρη αποτελέσματα για το τρίμηνο στις 31 Οκτωβρίου. Για ολόκληρο το έτος, αύξησαν τις προβλέψεις κερδών σε συνολικά 11 έως 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια (EBITDA), αύξηση που κυμαίνεται μεταξύ 500 εκατομμυρίων και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος.
Αντίστοιχα η Hapag ενημέρωσε τους επενδυτές ότι δεδομένης της τρέχουσας επιχειρηματικής πορείας, που χαρακτηρίζεται από ισχυρότερη από την αναμενόμενη ζήτηση και βελτιωμένους ναύλους και παρά τα αυξημένα έξοδα που σχετίζονται με την απαραίτητη εκτροπή πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Hapag-Lloyd AG αυξάνει τις προοπτικές κερδών για το οικονομικό έτος 2024.
Ο πέμπτος μεγαλύτερος carrier, που είναι η Hapag, ανέφερε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν κέρδη εννέα μηνών ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (EBITDA). Θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 14 Νοεμβρίου.
Η Hapag ακολούθησε το παράδειγμα της Maersk και προσθέτει ένα εύρος μεταξύ 400 εκατομμυρίων και 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πρόβλεψή της για το EBITDA ολόκληρου του έτους. Τώρα αναμένει κέρδη EBITDA μεταξύ 4,6 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter