Παρ10182024

Last updateΠαρ, 18 Οκτ 2024 8pm

Ποιοτικός, νεανικός και φιλικός προς το περιβάλλον ο στόλος της ΤΕΝ

0ΤΕΝ8

Ποιοτικός, νεανικός και φιλικός προς το περιβάλλον είναι ο στόλος της ΤΕΝ ο οποίος έως το 2030 θα είναι «πράσινος. Τούτο επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΤΕΝ, Γιώργος Σαρόγλου στο 15ο ετήσιο συνέδριο Strategic meeting της Tsakos Energy Navigation το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο κ. Σαρόγλου αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρία αλλά και στο πως αυτή διαχειρίστηκε τις κρίσεις και πως βγήκε αλώβητη από αυτές αλλά και τα «σουέλ» των ναυλαγορών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο στόλο της εταιρίας ο οποίος αποτελείται από 74 πλοία μαζί με τα υπό ναυπήγηση που είναι συνολικά 12 ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τα έξι από αυτά είναι διπλού καυσίμου-dual fuel Afrmaxes tankers σημειώνοντας πως η TEN έχει σήμερα τον μεγαλύτερο στόλο dual fuel Afrmaxes tankers στον κόσμο. Οι παραλαβές των υπό ναυπήγηση πλοίων θα αρχίσουν από το β’ τρίμηνο του 2025. Τα επτά ναυπηγούνται στην Κορέα και τα πέντε στην Κίνα. Θα έχουν παραληφθεί όλα έως το 2028. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία πούλησε παλαιότερες μονάδες αντικαθιστώντας αυτές με νεότερες και με διπλάσια μεταφορική ικανότητα. Στο οικονομικό σκέλος ο κ. Σαρόγλου αναφέρθηκε στην ρευστότητα της εταιρίας και το μέρισμα που θα δώσει στους μετόχους. Από την πλευρά του ο καπετάν Παναγιώτης έθεσε το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα ενώ ο Δρ.Νίκος Τσάκος ευχαρίστησε τους ομιλητές.
Το παρών έδωσαν ανώτατα στελέχη της Goldman Sachs, της UBS και της Picquet και μεγάλων ναυλομεσιτικών οίκων, ο Αμερικανός πρέσβης Τζώρτζ Τσούνης και η πρέσβης του Παναμά Τζούλη Λυμπερόπουλος, στελέχη υπουργείων καθώς και συνεργάτες της εταιρείας από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter