Σαβ09142024

Last updateΠαρ, 13 Σεπ 2024 4pm

Απεργία μεταλλεργατών

0201Χιουνται

Μετά τους λιμενεργάτες και οι μεταλλεργάτες ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις αυτή τη φορά στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας. Οι πρώτες στάσεις εργασίας έγιναν σήμερα με τους συνδικαλιστές να αξιώνουν αυξήσεις μισθών, προσλήψεις αλλά και παράταση του χρόνου συνταξιοδότησης για τους μεταλλεργάτες. Η Νότια Κορέα είχε σημαντική έλλειψη εργατικού δυναμικού τα τελευταία χρόνια, η οποία επιδεινώθηκε από τις αυξημένες συμβάσεις ναυπήγησης. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει αυτό το πρόβλημα αυξάνοντας το ετήσιο όριο για τις βίζες ειδικευμένων εργαζομένων και συνάπτοντας συμφωνίες κατάρτισης και πρόσληψης με τα γύρω έθνη.
Οι τρεις μεγάλοι ναυπηγοί της χώρας έχουν συσσωρεύσει τον φόρτο εργασίας τους για τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια και είδαν τα ποσοστά χρήσης τους να αυξάνονται, αλλά έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι εάν η απεργία κλιμακωθεί, θα μπορούσε να διαταράξει την παραγωγή και να καθυστερήσει τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης.
Περαιτέρω απεργίες έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου, εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter