Παρ10182024

Last updateΠαρ, 18 Οκτ 2024 8am

Διαλυτήρια και στο Μπαχρέιν

scrap ship 1

Άλλο ένα διαλυτήριο πλοίων έρχεται να προστεθεί «κοντά» σε αυτά που λειτουργούν στην Ασία. Η APM Terminals (APMT) Bahrain, η οποία διαχειρίζεται το λιμάνι Khalifa Bin Salman και είναι θυγατρική της Maersk υπέγραψε MoU για την ανάπτυξη ενός προγράμματος ανακύκλωσης πλοίων στο Μπαχρέιν. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα συναρμόδια υπουργεία θα παράσχουν ρυθμιστική βοήθεια στην Arab Shipbuilding and Repair Yard Company (ASRY), η οποία στη συνέχεια θα είναι υπεύθυνη για τον εξοπλισμό του ναυπηγείου και των λιμένων με τον απαιτούμενο εξοπλισμό ανακύκλωσης πλοίων.
Το μνημόνιο συνεργασίας, το πρώτο του είδους του στο Βασίλειο του Μπαχρέιν, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα ανακύκλωσης πλοίων και πράσινου χάλυβα στο Μπαχρέιν, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των παραγόντων της βιομηχανίας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Η Maersk γνωστοποίησε ότι το μνημόνιο δείχνει επίσης αποτελεσματικές συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και του Οικονομικού Οράματος του Μπαχρέιν για το 2030 ενώ θα χρησιμεύσει ως τεχνικός και επιχειρησιακός σύμβουλος, φέρνοντας γνώση στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και υπεύθυνων απαιτήσεων ανακύκλωσης πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter